Vreme čitanja: oko 2 min.

Subotić zagrmeo posle Zvezde: "Cilj nam je bio da ih namučimo, uspeli smo"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na kraju je imao samo reči pohvale za svoje igrače

  • 7
Bojan Subotić Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 97:87, u okviru prvog meča polufinala Košarkaške lige Srbije.

Nakon meča, na konferenciji za medije, novinarima su se obratili igrač gostiju Bojan Subotić i trener tima iz Železnima, Saša Nikitović.

- Čestitka Zvezdi na pobedi i osvojenoj tituli u ABA ligi. Znali smo da igramo protiv Evroligaša. Borili smo se i nismo odustajali ni u jednom trenutku. Odlično su šutirali za tri poena, to je presudilo. Zvezda nas je respektovala, glavni igrači su im imali veliku minutažu, to znači da im nije bilo lako protiv nas, to je bio naš cilj. Nastavićemo da se borimo i pokušati da iznenadimo u narednom meču - rekao je Subotić.

Kako je rekao Saša Nikitović, na njegov tim je uticala i pauza koju su imali...

- 17 dana nismo igrali utakmice i dok smo se malo setili kako se igra košarka bili smo u egali, čak smo u jednom momentu i poveli. U svakom slučaju pokazali smo da možemo da igramo u ovom trenutku. Zvezda je u boljem takmičarskom ritmu, rešavali su stvari na lagan način, njihov kvalitet je došao do izražaja u svakom momentu i kažnjavali su nas na lagane načine. Nije Zvezdi lako ubaciti 87 poena, čestitam momcima. Spremićemo se da pružimo dobru igru i da seriju vratimo u Pionir - istakao je Saša Nikitović.

Upitan je i Subotić da li je pauzala uticala na ovakav rasplet...

- Uticalo je pogotovo na početku utakmice, izgubili smo osećaj za utakmice i kako to izgleda. U poslednje vreme u ABA ligi i KLS-u smo pokazali kvalitet i da smo napredovali dosta u odnosu na deo sezone gde nismo izgledali dobro - rekao je Subotić.

Kako je rekao Nikitović, klub će pokušati da zadrži glavni deo tima...

- Probaćemo da ostavimo okosnicu tima, nije gotova sezona i nismo još u toj meri definisali tim za sledeću godinu, ali kada imate 18 asistencija, a Zvezda 22. Kada imate devet izgubljenih, a Zvezda 14, znači da ste igrali kvalitetno. Zvezda je bila preciznija i kvalitetnija, ali mi smo bili agresivniji. Naravno da to prija i zadovoljni smo, ali da pretite Zvezdi treba vam više od ovoga danas - zaključio je Nikitović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuu

    25. maj 2024 | 02:21

    Kakva grmljavina!

  • Carpe Diem

    25. maj 2024 | 05:32

    Па и да могу, они не смеју да победе!!Толико! Не смеју!!!

  • Hančanin

    24. maj 2024 | 23:49

    Nazire li se to prva pobeda fmp1 protiv fmp2!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA