Vreme čitanja: oko 2 min.

Sferopulos čestitao igračima zbog pobede, pa otkrio zašto Giedraitis nije igrao

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Janis je na kraju zadovoljan igrom svojih momaka...

  • 0
Janis Sferopulos Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su ekipu FMP-a u prvom meču polufinala Superlige Srbije i slavili su rezultatom 97:87. Trener Zvezde Janis Sferopulos je na konferenciji za medije govorio nakon ovog meča.

Pre Sferopulosa je govorio Jago dos Santos koji je istakao da je nakon jako napornog finala ABA lige bilo teško igrati ovu utakmicu.

- Pre 3, 4 dana smo igrali finale, bilo je teško danas i sada smo igrali protiv jakog tima, koji je igrao dobro i nije nam dao da se opustimo. Igrali smo dobro, bili smo fokusirani i igrali smo košarku - počeo je Jago.

Istakao je da je uspeh njegovog tima daleko važniji nego individualna statistika i da se daleko bolje oseća kada svi veruju u njega.

- Samo sam igrao košarku, bez obzira na poene i asistencije. Moram se unaprediti iz dana u dan. Da, srećan sam kada imam više samopouzdanja, tada mogu da igram svoju igru. Igrači i treneri veruju u mene, samo trebam igrati svoju košarku - rekao je Jago.

Sferopulos je potom pričao o tome kako je FMP veoma uporan tim.

- Ovo je polufinalna utakmica, napravili smo 1-0. Zbog ovoga čestitam igračim, ali i zbog spremnosti. Nije bilo lako nakon trofeja pre 4,5 dana da budemo mentalno spremni da igramo tešku utakmicu. FMP je došao da se bori i pravi nam probleme. Bilo je velike razlike na početku, ali su uspeli da se vrate. Bilo je to normalno za mene, bore se, imaju dobre igrače, četvorica su bili dvocifreni. U drugom poluvremenu smo igrali bolje i u napadu i u odbrani i mislim kako se utakmica kretala zaslužili smo da pobedimo. Utakmica je gotova, idemo na sledeći meč - počeo je Sferopulos.

Objasnio je ponovo iz kog razloga je bilo teško igrati ovu utakmicu i zbog čega je bilo toliko uspona i padova.

- Nije lako održati koncentraciju, teško je za igrače da se bore sada posle finala ABA lige. Posle 4,5 dana moraju ponovo da igraju na najvišem nivou, to nije lako. Na osnovu procenata i našeg šuta, mislim da smo imali veoma dobru utakmicu - rekao je Sferopulos.

Ističe kako je došlo do povrede Bolomboja i da će proći lekarske preglede.

- Dobio je udarac laktom u kuk i nije mogao da nastavi, odradiće preglede - objasnio je Sferopulos.

Za kraj je istakao da nema nekog većeg problema sa Rokasom, te da će se uskoro vratiti.

- Nije dobio poštedu, imao je mali problem sa kolenom, koji će prebroditi. Nije veći problem - zaključio je Sferopulos.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Lazarević igra na meču sa FMP-om

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA