≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kad je muka, tu je Luka: Dončić se osvetio Goberu za pesnicu i pogodio trojku za pobedu Dalasa

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubacio je Slovenac trojku pravo preko Gobera i ostvario je tripl-dabl

  • 2
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Možda je Rud Gober najbolji defanzivac NBA lige, ali Luku Dončića, onog koji je u elementu, niko na svetu ne može da čuva! Tos mo jasno videli i u noći između petka i subote kada je Slovenac pogodio trojku preko Francuza za pobedu Dalasa nad Minesotom rezultatom 109:108!

Pobedu na tri sekunde do kraja, i to kao svojevresnu osvetu za ono što je Gober uradio nešto ranije: udario Luku pesnicom u stomak! Istovremeno i pobedu za drugi brejk i 2:0 u seriji finala Zapada.

Dončić je ostvario tripl-dabl učinak, ubacio je 32 poena, imao 13 asistencija i 10 skokova, uz procenat šuta 10/23.

Imali su Vukovi priliku za poslednji šut, najraspoloženiji u njihovim redovima Naz Rid je probao da se revanšira Dončiću, ali nije pogodio. Na kraju, imao je učinak od 23 poena i 7/9 kada su u pitanju trojke.

Minesota je imala 18 poena viška u jednom trenutku, kontrolisala je igru do početka poslednje deonice kada je krenula serija Dalasa 8:0. Od tada kreće "klackalica" u rezultatskom smislu, a viđeno je čak 11 različitih promena u vođstvu.

S jedne strane smo imali Dončića i Kajrija Irvinga, s druge Entonija Edvardsa i pomenutog Rida. Irving je, zanimljivo, postigao svoju prvu trojku na meču u poslednjoj četvrtini, a zatim još tri do kraja meča.

Mogao je Irving da bude i tragičar, jer je u finišu promašio tri od četiri slobodna bacanja. Kao i zbog onoga što se desilo u poslednjem minutu kada je viđena određena vrsta kontroverze.

Minesota je povela sa 108:106, Džejden Mekdanijels je uhvatio jednu zalutalu loptu za Dalas, da bi Irving pokušao da je izbije iz ruku. Sudije su dosudile loptu za Vukove i tako naterale Džejsona Kida da traži čelendž.

Trener Maveriksa je to i uradio, snimak je pokazao da Irving nije igrao poslednji, ali da je napravio faul nad rivalom koji sudije nisu videle. Toliko da ga je posekao. Međutim, faul nije mogao da se dosudi, jer su sudije gledale samo da li je lopta otišla u aut.

Dale su loptu Dalasu na 47 sekundi do kraja, Dončić je pomašio prvi pokušaj, ali je drugim "ubio" domaćina.

Irving je meč završio sa 20 poena i bio je drugi najbolji u redovima Dalasa, Gaford je ubacio 16, Lajvli je dodao 14, a Vošington 10. Pored Rida, kod Minesote je sa 21 poenom najraspoloženiji bio Edvards. Konli je dodao 18, a Gober 16 poena i 10 skokova, a Karl-Entoni Tauns 15 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Luku Dončića kad će da dođe u Srbiju: Nasmešio se i ovo nam je odgovorio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA