Vreme čitanja: oko 1 min.

I, ovo je ekipa za Evroligu: Valensija ispala od Mursije u četvrtfinalu Endesa lige!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi šol

  • 0
Stefan Jović Foto: David Ramirez / Zuma Press / Profimedia

Košarkaši Mursije napravili su ogromno iznenađenje u četvrtfinalu Endesa lige, gde su slavili protiv Valensije sa 84:77 na gostujućem terenu, te su tako sa ukupnih 2:1 prošli u polufinale, gde će igrati protiv Unikahe.

Valensija je bila ogroman favorit u ovom meču, ali, nisu uspeli tu ulogu i da opravdaju na terenu, već su posustali, iako su bili u egalu tokom čitavog meča.

Prvo poluvreme je bilo popriličnno ujednačeno, rezultat je bio 44:43 za domaću ekipu, pa je već nekako bilo jasno da će u drugom poluvremenu sve biti dosta otvorenije, što se i dogodilo.

Valensija je dodala gas, preuzela je vođstvo, povela je sa 57:48, međutim, od tada kreće i njihov potop. Mursija je preuzela inicijativu, došli su 61:59, dok su potom oni napravili seriju od 9:0 i otišli su na 81:71 na tri minuta do kraja, kada je sve bilo i rešeno.

Najbolji kod pobednika bio je Dastin Sliva sa 12 poena i osam skokova, Nemanja Radović je dodao 10 poena. Kod Valensije je najbolji bio Brendon Dejvis sa 17 poena, dok je Stefan Jović dodao 13 poena, tri skoka i devet asistencija.

Zanimljivo je i to da Evroliga gleda kome će uručiti vajld-kart za Evroligu, a pored Zvezde i Partizana u vidu imaju i Valensiju.

(Telegraf.rs)

Video: Kevin Panter posle pobede Partizana protiv Valensije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA