≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dončič i Irving spremili metlu za Minesotu, Dalas na korak od NBA finala posle 13 godina

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Maveriksi sada vode 3:0 u seriji

  • 0
Luka Dončić, Kajri Irving Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić i Kajri Irving su nezaustavljivi i njihove sjajne partije će najverovatnije odvesti Dalas u prvo NBA finale još od 2011. godine, jer su Maveriksi i u trećem meču finala Zapada dobili Minesotu rezultatom 116:107!

Obojica su ubacili po 33 poena, dok je Slovenac imao i sedam skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti, a Dalas trenutno vodi sa 3:0 u seriji i već u sledećem meču može da "pometla" Vukove.

Dalasu je serija 14:3 u poslednjoj deonici bila ključna, kao i Irvingova trojka iz ćoška na 1.07 do kraja utakmice, Trojka za +7 koja je u suštini i završila posao.

Loša stvar za Maverikse jeste ta što su možda za četvrti meč izgubili centra Derika Lajvlija koji je u drugoj deonici dobio slučajan udarac kolenom u glavu od strane Karl-Entonija Taunsa i nije mogao da nastavi meč.

Prethodno je imao jedno moćno zakucavanje preko Rudija Gobera, tokom ove tri utakmice imao je neverovatan učinak od 13/13 iz igre. Ovaj meč je završio sa šest poena i tri skoka, ali i problema sa vratom.

Bez obzira na sve, Dalas je imao vođstvo od 60:52 na poluvremenu. Međutim, Entoni Edvards se probdio u nastavku i pogurao je seriju 13:3 koja je gostujući tim vratila u igru.

Imao je Edvards jedno monstruozno zakucavanje i stavio je Gaforda bukvalno na poster.

Ipak, sam Edvards nijebio dovoljan Minesoti, Irving i Pi Džej Vošington su u poslednjoj deonici ubacili te bitne trojke i Dalas je sad na jednu pobedu od velikog finala.

Vošington je meč završio sa 16 poena i 11 skokova te je poprilično pomagao Dončiću i Irvingu na terenu, dok je Derik Džons sa 11 poena takođe bio dvocifren.

Edvards je kod Minesote imao 26 poena i po devet skokova i asistencija, Konli je dodao 16, Mekdanijels je imao 15, Tauns je dodao 14 poena i 11 skokova, dok je i Rid učestvovao sa 14 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Magija Luke Dončića: Trojka Slovenca koja je vratila Dalas u meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA