≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Problemi za Španiju: Povredio se bitan igrač, propušta Mundobasket?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Usmanu Garubi stradao je skočni zglob

  • 0
Košarka SAD Španija, Olimpijada Foto: Tanjug/AP

Utakmica protiv Slovenije u okviru priprema za Svetsko prvenstvo koju je reprezentacija Španije ubedljivo rešila u svoju korist (99:77), mogla bi skupo da košta "furiju". Naime, tokom prve četvrtine Usman Garuba je nezgodno doskočio i izvrnuo zglob.

Košarkaš Oklahome napravio je bolnu grimasu, pa je uz pomoć Klavera i Prepeliča napustio teren, oslanjajući se samo na jednu nogu.

Ostaje da se vidi koliko će snažni 21-godišnji centar odsustvovati sa terena.

Selektor Skariolo već ima dovoljno kadrovskih problema - od ranije ne može da računa na Lorenca Brauna, u međuvremenu je i Rubio odustao, dok Ljulj ne trenira punim intenzitetom. Zbog takve situacije sa plejmejkerima morao je da u reprezentaciju pozove 19-godišnjeg Nunjeza.

Posle povrede Garube nije krio zabrinutost.

- Pre pregleda možemo samo da nagađamo. Iako ne deluje naročito ozbiljno, tajming u kom se povredio je jako zabrinjavajući. Moramo da sačekamo rezultate u naredna 24 sata da bi smo imali jasnu sliku - rekao je strateg "furije".

Podsetimo, Mundobasket startuje 25. avgusta, a Španija u odbranu titule kreće iz grupe G gde su joj rivali Brazil, Obala Slonovače i Iran.

(Telegraf.rs)

Video: Pričao sam sa Jokićem rekao mi je sve: Bogdan Bogdanović otkrio detalje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA