Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić saopštio ime još jednog igrača kog neće voditi na Svetsko prvenstvo: 13 košarkaša putuju u Kinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomalo iznenađujuća odluka selektora

  • 34
Srbija - Portoriko, Košarka Foto: Nikola Tomić

Nikola Topić ipak neće biti deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

To je saopštio selektor Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije posle utakmice protiv Portorika u Beogradskoj areni.

Najveći talenat Srbije je dobio priliku da debituje za seniorski tim u ovom meču i pokazao delić potencijala, a mnogi su se nadali da iako ima samo 18 godina bi ipak mogao da bude deo nacionalne selekcije i među 12 igrača na Mundobasketu.

- U Kinu putuje 13 igrača. To je bio plan pre početka kada smo započeli taj neki program. Toliko ih ide u Kinu i u Manilu. Mali Topić ostaje ovde da nastavi da trenira. Očekuje nas dugačak put. Medicinski sastav smo proširili, to nam je potrebno. Vrlo je važno da ostanemo zdravi i da se adaptiramo na vremensku zonu. Nadamo se, ja bih voleo da se Topić pojavi tamo, ali to znači da se neko razboleo. To stvarno ne bismo želeli - rekao je selektor Pešić.

Osim Topića sa spiska je otpao i Dušan Beslać koji se nije oporavio od povrede.

Selektor Srbije je rekao da je od početka bio plan da na prijateljske mečeve u Kinu putuje 13 igrača, a da će odluku o konačnih 12 doneti 48 sati pre prve utakmice protiv Kine.

(Telegraf.rs)

Video: Arena na nogama pozdravila najvećeg talenta srpske košarke: Svi su čekali taj trenutak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan R

    16. avgust 2023 | 22:18

    Ne mogu da verujem šta je po vama iznenadjujuće, pa dete ne može da igra još seniorsku košarku na nekomnivou a kamoli za reprezentaciju a da nije u njegovom uzrastu. Ne mojte od njega praviti zvezdu kad je samo dete talentovano i treba mu podrška u daljem radu i razvoju. Ne precenjujte ga kao što ste Nedovića i mnoge do sada a oni ispadoše malo bolji od proseka i ništa više od toga. Sportski pozdrav

  • Licno

    16. avgust 2023 | 21:36

    Za koga iznenađujuca odluka? Jos je zelen za ozbiljnu kosarku.

  • Obf

    16. avgust 2023 | 21:34

    Greska je bila sto je pozvao momka vidi se da nije bas neka klasa u 4/4 mozda gresim ali za SP treba neko sa vecim iskustvom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA