Vreme čitanja: oko 1 min.

Spisak Španaca za SP: Za ovih 12 se odlučio Skariolo, sa konačnog spiska otpao košarkaš Reala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesta u timu nije bilo za Alberta Abaldea, Sebastijana Saiza i Haimea Pradilju

  • 1
SAD - ŠPANIJA košarka Foto: AP/Tanjug

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo saopštio je spisak od 12 igrača koji će učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Iskusni italijanski trener je odlučio da u ekipi koja brani titulu na Mundobasketu nema mesta za košarkaša madridskog Reala Alberta Abaldea, te Sebastijana Saiza i Haimea Pradilju. Ipak, postoji i jedno iznenađenje.

Naime, na Skariolovom spisku našao se i povređeni Alberto Dijaz, ali ukoliko se ne oporavi do početka takmičenja njegovo mesto će zauzeti Haime Fernandez.

Konačan spisak "Furije" izgleda ovako: Alberto Dijaz, Huan Nunjez, Serhio Ljulj, Dario Brizulea, Rudi Fernandez, Aleks Abrines, Viktor Klaver, Žoel Para, Huančo Ernangomez, Santi Aldama, Vili Ernangomez i Usman Garuba.

Podsetimo, Španija u odbranu titule na Mundobasketu kreće iz grupe G gde će odmeriti snage sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdana Bogdanovića sačekalo iznenađenje saigrača u avionu na putu za Kinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srba

    20. avgust 2023 | 13:20

    Rudi i ljulj neverovatni bez njih nema spancima ni jedan turnir

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA