≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija protutnjala preko Đorđevića i Kine: Rival u grupi na Mundobasketu se pogubio protiv Orlova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa pola snage

  • 24
Srbija - Portoriko, Košarka Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je u Kini gde je sa domaćinom odigrala novi pripremni meč pred predstojeće Svetsko prvenstvo. Orlovi su bili ubedljivi u ovom susretu i slavili sa 87:64 .

Od samog početka meča viđena je slična slika kao i u nekim prethodnim mečevima. Odlična odbrana tokom prv četvrtine bila je u prvom planu, a upravo je defanziva otvara prostor za kontranapade i otvorene šuteve koje su izabranici Svetislava Pešića koristili.

Koliko je Srbija bila dominantna protiv protivnika, sa kojim ćemo se sastati u grupi na Mundobasketu, i koje predvodi Saša Đorđević, videlo se po tome što u prva četiri minuta domaći nisu mogli do koša.

Sa druge strane, Orlovi prave 11:0 i već na početku prave ključnu prednost.

U nastavku meča, posebno u trećoj deonici, usledio je period nešto slabije igre. Kinezi to koriste da se približe, ali ja razlika od oko 15 poena bila aktuelna.

U poslednjih 10 minuta ušlo se sa 65:51 za Srbiju. Kinezi su odmah odigrali nekoliko dobrih akcija, ali su Orlovi, kao u većem delu meča, uzvratilii vratili prednost na 70:55.

Do kraja, Srbija je zadržala prednost i rutinski slavila.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je kapiten Bogdanović sa 19 poena, Petrušev i Nikola Jović su dali po 13, a Marinković 11. Kod Kineza, bolji od ostalih bio je Mingksuan Hu sa 14, dok je Jivei Džao zabeležio poen manje.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdana Bogdanovića sačekalo iznenađenje saigrača u avionu na putu za Kinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ozzy

    20. avgust 2023 | 15:58

    Igras pripremne meceve protiv reprezentacija protiv kojih igras u grupi na SP..van svake pameti

  • pitanje

    20. avgust 2023 | 15:31

    Ako je partizan takva kosarkaska skola kao sto ovaj klinac tajfun kaze..zasto nisu dali nijednog igraca sad kad smo osvojili zlato? Zvezdin Topic bio MVP..Nesto sam provalio, uvek kad nema nijednog iz partizana, Srbija kida i osvaja medalje, a kad ima onda potop..kako to?

  • Dragisa

    20. avgust 2023 | 15:16

    Pa ovaj Petrusev nemoze da pogodi nista.jeli moguce da on igra za reprezentaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA