Vreme čitanja: oko 2 min.

Rudi Fernandez: "Mislim da nećemo osvojiti još jedno Svetsko prvenstvo!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fernandez se sa Furijom popeo na krov sveta 2006. i 2019. godine

  • 0
Rudi Fernandez Foto: Telegraf.rs

Kapiten reprezentacije Španije Rudi Fernandez je u razgovoru za "As" govorio o šansama svoje selekcije na ovogodišnjem Mundobasketu. Po njegovom mišljenju, Španija se ove godine neće okititi zlatnom medaljom.

Podsetimo, on se nalazi na spisku sa vrlo malim brojem igrača koji su u karijeri dva puta osvajali Svetsko prvenstvo. Njemu je to pošlo za rukom 2006. godine u Japanu i 2019. godine u Kini.

Međutim, Fernandez sada ističe da Španija neće odbraniti svetski tron.

- Biću veoma iskren i vrlo transparentan. Ne želim da to bude pogrešno shvaćeno, ali mislim da nećemo osvojiti još jedno Svetsko prvenstvo - započeo je kapiten Furije.

Fernandez je takođe istakao i da nije verovao u uspeh na prošlogodišnjem Evropskom prventsvu.

- Radićemo na tome, naravno. Prošle godine nisam verovao da ćemo osvojiti Evropsko prvenstvo. Ali desilo se isto kao 2019. godine. Kockice su se složile i, na kraju krajeva, u sportu postoje prilike. Ako možete da ih zgrabite - imate dobre šanse za uspeh - nastavio je legendarni košarkaš Real Madrida.

Po prognozama svetskih bukmejkera, Španija se nalazi u prvih pet reprezentacija Mundobasketa.

- Na Evrobasketu nas niko nije smatrao za favorite i da smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. Na ovom Svetskom prvenstvu bi trebalo da da uvidimo svoje greške i da ih ispravljamo u hodu.Rečeno nam je da možemo da budemo u prvih pet na svetu. Pa, nije loše gledati reprezentacije Francuske, Nemačke, Kanade, Sjedninjenih Američkih Država, Slovenije - rekao je Fernandez.

Inače, kapiten reprezentacije Španije je debitovao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, i ukoliko se njegova reprezentacija kvalifikuje za Olimpijadu u Parizu 2024. godine, biće to njegovo šesto učešće.

- To će se desiti samo ako se budem dobro osećao. Neću se povući iz reprezentacije posle Olimpijade. Ono što moram da uradim je da pomognem reprezentaciji ako trener smatra da mogu da pomognem reprezentaciji i ako selektor mislim da mogu da budem tu, biće mi drago i boriću se. Ako se to ne desi, i dalje ću imati posao. A prokletstvo, ni pet Olimpijada nije loše, zar ne? - završio je svoje izlaganje legendarni košarkaš.

Španija u odbranu titule na Mundobasketu kreće iz grupe G, gde će odmeriti snage sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je pisalo na ceduljici koju je Pešić dao Bogdanoviću na početku konferencije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA