Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezdin plejmejker spreman za Mundobasket: Brazilci se zaigrali na treningu i pokazali čime raspolažu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazil će svima biti neugodan protivnik

  • 0
Jago Mateus, Brazil Printskrin: Twitter / FIBAWC

Mundobasket na Filipinima, u Indoneziji i Japanu samo što nije počeo. Tek je 24 sata ostalo do otvaranja, a reprezentacije koje se takmiče u ove tri zemlje su očigledno i više nego spremne za spektakl. Favoriti su tu, ali, postoji i dosta velik broj ekipa koje će pokušati upravo da ugroze one za koje svi smatraju da će doći do zlata.

Jedna od reprezentacija koja je daleko ispod radara jeste i selekcija Brazila, koju predvodi iskusni Marselinjo Uertas, dok će velike uzdanice biti i dvojac Ulma iz prethodne sezone u vidu Jaga Mateusa i Bruna Kabokla.

Mladi Jago je ovog leta stigao u Crvenu zvezdu, a radi se o izuzetno kvalitetnom plejmejkeru, kome je šut jedan od najvećih kvaliteta, što je demonstrirao na treningu reprezentacije zajedno sa Žoržinjom De Paulom, kada su igrali jednu igru vezanu za šutiranje trojki.

U ovoj igri je cilj da se posle svake trojke flašica pomeri za jedno mesto ka sebi, a pobednik je onaj koji i prisvoji tu istu flašicu.

Međutim, Jago i De Paula su igrali neko vreme, a kako je i na zvaničnom nalogu FIBA šaljivo napisano - legenda kaže da i dalje šutiraju.

Nijedan od košarkaša nije napravio promašaj, a pogodili su po šest trojki. Brazilci su očigledno odlučili da nameste nišanske sprave.

(Telegraf.rs)

Video: Mračne ulice i totalna gužva u Manili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA