≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skariolo nahvalio novo pojačanje Zvezde: "On je rođeni pobednik!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Serđo Skariolo dao je izjavu u poslednjem intervjuu gde je naglasio liderske sposobnosti Zvezdinog prvotimca

  • 1
Serđo Skariolo Foto: MN Press

Selektor reprezentacije Španije dao je intervju za Basketbal Sfer, koji možete pročitati na ovde, i tom prilikom je nahvalio doskorašnjeg srpskog reprezentativca Miloša Teodosića.

- Rudi, Ljulj i Miloš (Teodosić) su rođeni pobednici. Ono što su oni sposobni da nauče mlade igrače, samo par igrača može. U svakom momentu znaju šta je potrebno da se uradi da bi pobedili, pogotovo u momentima kada je pravilna odluka neophodna.

Potom je dodao da godine jesu uticale na njihovu igru, ali da i dalje mogu doprineti.

- Ono što im je svima zajedničko jeste pobednički instinkt. Poseduju kapacitet da izdignu tim iznad mogućnosti, uprkos godinama i činjenici da stare, takođe su u stanju prilagoditi se na neverovatan način. Godine su uticale na njihove fizičke karakteristike, ali su impresivni. Još nešto što im je zajedničko jeste ta prividna odsustnost. Izgledaju kao da su na nekom drugom mestu, kao da ne slušaju, ali su u stanju primetiti sve što se dešava na parketu i upijati svaku reč koja im se kaže. Čak i trenerske gestove i neke sitnice koje drugi ne vide.

Pohvalio je i srpsku košarku, pogotovo Partizan i Crvenu zvezdu, kao i mogućnost da proizvodimo mlade košarkaše.

- Srbija jednostavno ima taj kapacitet da je u stanju proizvesti ogroman broj kvalitetnih igrača. To je njihova najveća snaga. Sada već tradicionalno, ogroman broj srpskih igrača predvodi svoje timove u Evroligi. Košarkaški DNK koji takođe poseduju Crvena zvezda i Partizan razlikuje se od svega onoga u Evropi, ali i šire.

Kada ovakve reči dođu od stručnjaka kakav je Skariolo to svakako ima dosta veći značaj. Serđo je Miloša trenirao prethodnih godina u timu Virtusa, sa kojim je uspeo da obezbedi sigurnu poziciju u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdana Bogdanovića sačekalo iznenađenje saigrača u avionu na putu za Kinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ispoštuj nas malo

    24. avgust 2023 | 14:39

    Kada uzimas nešto od nas, linkuj makar na intervju. Ali naučićeš, još ti nisi ni n od novinara. Vidi se i po objavama na tvojoj privatnoj stranici, koje uklanjaš po direktivi. Ali jedno si zaboravio, da ukloniš sa svih mreža….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA