≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saletova emocija je neverovatna: Evo kako je reagovao na pitanje o Srbiji i o "miru u glavi i vatri u srcu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đorđević će pokušati da potisne emocije...

  • 1

"Mir u glavi i vatra u srcu" - To je rečenica na koju je selektor Saša Đorđević navikao sve u Srbiji dok je vodio Orlove, a koju sada nastoji da primeni sa selekcijom Kine koju predvodi i sa kojom će igrati protiv tima koji je predvodio i koji mu je, očigledno, u srcu.

Tako, proslavljeni košarkaš i trener, odvojio je malo vremena posle zvanične konferencije za medije reprezentacije Kine kako bi se družio sa srpskim novinarima. Uz prepoznatljiv osmeh, malo sete i mnogo emocija istakao je da mu je drago jer će prvi meč igrati baš protiv Srbije.

- Jedna lepa stvar. Moram da kažem. Ponosan sam što predvodim Kinu protiv Srbije. Emocije su tu. Trudiću se da ih potisnem, da ne utiču. Lep je detalj. na meni je da spremim svoju ekipu da odigramo dobru utakmicu protiv Srbije. Srbija je jedan od kandidata za medalju. Prikazali su dobru igru pre par dana i u našoj grupi je velii favorit.

Podsetili smo Salete na popularnu rečenicu: "Mir u glavi i vatra u srcu".

- I sad je potrebno tako nešto. Nas igrači osećaju kakvi smo. Osećaju da možemo da im prenesemo mir, nervozu, staloženost... Čovek se uvek trudi da donese nešto pozitivno, pa tako i ja, Ovo su sjajni momci, vredni su, prihvatili su nas fantastično i ja sam im stvarno zahvalan, i predsedniku Jao Mingu i igračima koji do danas rade i trude se da pruže najbolje - rekao je Đorđević uz vidno kontrolisane emocije i pogled "nadole" i nastavio:

- Osećaju me igrači. ja sam takmičar pored svega. Bez obzira na sve. Niko od nas ne izlazi na teren da izgubi utakmicu. Svi smo takmičari. To je sport. Shvatam... To sam i prenosio kroz svoje bitisanje u sportu i to ću uraditi i kasnije.

Sale je objasnio i šta to Kinezi imaju kada je reč o košarci.

- Određenu upornost, diciplinu, kvalitet, smisao...  Na nama je da to izgleda najbolje u određenom trenutku kada je to najpotrebnije. Takmičenje je velika pozornica. Velike utakmice igraju veliki igrači sa velikim potezima. Može to i nama da se desi. mislim da imamo određeni kvalitet.

Da podsetimo, Srbija i Kina se sastaju ove subote od 14 sati po vremenu u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA