≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dušan Ristić otkrio kako Srbija može do uspeha: "Ne razmišljamo o medalji, ne zalećemo se sa tim"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski centar Dušan Ristić je pričao o uslovima u Manili i očekivanjima

  • 0
Dušan Ristić Foto: Telegraf.rs

Bivši igrač Crvene zvezde, a redovni reprezentativac Srbije Dušan Ristić u prozorima, ove godine nastupa za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu, pa je tim povodom dao izjavu za našu redakciju.

- Svi smo radili vredno i dobili smo sjajne, fenomenalne uslove. Odradili smo svaki trening maksimalno. Mislim da ulazimo u utakmicu svi spremni, imamo pozitivnu energiju u timu, svi su fokusirani na svoje uloge i svi su maksimalno podređeni timskom uspehu, i za to smatram da je najbitnije.

Pitali smo Dušana da li može da se ponovi razlika sa priprema kao na utakmici protiv Portorika.

- Ne razmišljamo previše o koš razlici, jednostavno cilj da u svaku utakmicu uđemo sa maksimalnim pristupom i poštovanjem prema protivniku. Ovo je Svetsko prvenstvo. Svako će dati svoj maksimum i svako će probati da nas dobije. Ne opterećujemo se previše rezultatom, već idemo od četvrtine do četvrtine i pokušavamo da ispoštujemo te naše principe koje imamo u napadu i odbrani, ako to ispunimo rezultat će sam doći.

Naveo je da nema tremu pred nastupe, već da je uzbuđen.

- Nemam tremu, ali imam uzbuđenje. Igranje na Svetskom prvenstvu je vrhunac karijere jednog igrača, tako da veoma sam srečan i uzbuđen i jedva čekam početak utakmica.

Poželeli smo mu sreću, međutim istakao je da je bitno ići korak po korak.

- Hvala, što da ne. To nam je svima cilj. Ali ne zalećemo se sa tim, fokusirani smo na grupu. Da ove tri utakmice odigramo što bolje, da nastavimo sa uigravanjem jer smatram da ovaj tim ima još prostora za napredan. Na svim utakmicama ćemo rasti kao tim i tempirati formu da bude najbolja, kada to bude najbitnije.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor Pešić o stonom tenisu sa košarkašima: "Moraju još da uče"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA