≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo gde možete da gledate uživo TV prenos meča Srbija - Kina na Svetskom prvenstvu u košarci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Orlovi kreću po prvu pobedu

  • 6
Košarkaška reprezentacija srbije Foto: MN Press/Nebojsa Parausic

Košarkaška reprezentacija Srbije igra prvi duel na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, a protivnik je selekcija Kine. 

Takođe, meč možete pratiti OVDE.

Sa jedne strane, Orlovi su rešeni da, i pored brojnih izostanaka, pre svega Nikole Jokića, odu što dalje na ovom Mundobasketu. Velikih snova nema. Kako kažu igrači: "Ide se korak po korak, bez velikih planova. Cilj je da se ode što dalje, sanja se potajno polufinale, a važno je da se ostane sa dve noge na zemlji". Tim predvodi Bogdan Bogdanović kao kapiten, a uz iskusne igrače, poput Milutinova, Stefana Jovića, Gudurića, tu si i nove nade poput Nikole Jovića.

Srbija je pred Mundobasket odigrala nekoliko pripremnih mečeva. U trening duelima savladani su Bosna i Hercegovina i Poljska, da bi Srbija pobedila Grčku, a onda izgubila sa pola koša razlike od Italije, potencijalnog rivala u nastavku takmičenja. Takođe, upisane su i pobede nad Portorikom, Kinom i Brazilom.

Sa druge strane, Orlove očekuje Saša Đorđević koji sada kao selektor predvodi Kinu. Sale Nacionale održao je u Manili konferenciju za novinare, a posle završetka oficijalnog dela, rekao je svom timu da ga sačeka i onda je nastavio druženje i razgovor sa novinarima u Srbiji. Sale je pokazao emociju koju, kako kaže, želi da potisne. Ali, ovo je meč u kojem svi žele pobedu.

Srbija i Kina svoj meč igraju od 20 sati po lokalnom, a 14 sati po vremenu u Srbiji, a prenos možete pratiti na prvom programu RTS-a, kao i na Sport Klubu, .

(Telegraf.r)

Video: Selektor Pešić o stonom tenisu sa košarkašima: "Moraju još da uče"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    26. avgust 2023 | 09:20

    Bruka i sramota za Srbiju da televizija koju gradjani placaju ne prenose ni jednu utakmicu osim Srbije! SRAMOTAAAAAAA... Oduzeti.im nacijonalnu frekfenciju i ukinuti pretplatu

  • Lakirana cipelica

    26. avgust 2023 | 07:11

    Srbijaaaaa

  • Aca

    26. avgust 2023 | 09:44

    Oce li moj komentar? Aloooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA