≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski navijači stigli ispred dvorane u Manili, imaju jasnu poruku: "Da padnu konačno ti Italijani!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesela je atmosfera ispred dvorane "Smart Araneta Koliseum" u Kvezon Sitiju

  • 10

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog popodneva po vremenu u našoj zemlji (14.00 časova) igra svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu u Manili protiv selekcije Filipina. 

Iako na drugom kraju sveta, skoro 10.000 kilometara udaljeni od kuće, srpski navijači stigli su na vreme da pruže podršku Pešićevim Orlovima na putu ka medalji.

Među njima, kao prvi ispred dvorane, stigli su Boža i Filip, koji su posle dugačkog puta dugog nekoliko sati iskusili prve čari glavnog grada Filipina i odmorni i sveži došli da navijaju za Srbiju.

- Bio je dugačak put. Imali smo tri leta dok smo stigli  - Amsterdam, Abu Dabi, pa Manila. Malo je bilo naprono, ali Bože moj, stigli smo i odmorili se jedan dan dok smo se privikli. Navijački je izazov.

Kakav je prvi utisak Manile?

- Zanimljiv je grad. Sad da li u pozitivnom ili negativnom smislu teško je zaključiti posle nekoliko sati provedenih ovde. Tu smo još 17 dana, biće prilike da se istraži sve što grad pruža. 

Kaže da u gradu za sada nisu videli naše navijače, ali da ih je bilo na putu ka Manili.

- U gradu ne, ali ih je bilo u avionu, tako da ih očekujemo. Još navijača će pristizati narednih dana. Čuveni Valjevac stiže 29. avgusta, svi ga željno iščekujemo, pa da zajedno vodimo navijanje. Narednih dana dolazi još četvorica iz Čačka, tu je ekipa iz Novog Sada, doći će večeras. Pokušaćemo da dođemo iza naše klupe i da jako navijamo.

Srbija, navijači, Manila, Mundobasket 2023 Foto: Telegraf.rs - S. T.

Kakva su očekivanja što se tiče igre?

- Očekujemo lepu igru, lepršavu igru. da se sve odradi kako treba. U četvrtfinale isto pobedu, pa šta bude biće. Prva utakmica i četvrtfinale su najteže, a nadamo se da će da padnu Italijani konačno. Ako bude po planu, možemo do polufinala, pa da se pripremamo za te Olimpijske igre za Pariz. 

Koji bi igrač mogao da nas iznenadi?

- Mislim da se Nikola Jović adaptirao sa NBA stila igre, video se napredak, pored ovih što inače očekujemo, Bogdanovića, Gudurića i Milutinova. Dosta smirenosti u napadu, nadamo se da će biti smirenosti u napadu. Imamo dobru, potentnu timsku igru. 

Poruka za navijače i porodice u Srbiji?

- Javili smo se, mašemo svima, šaljemo veliki pozdrav. Da navijaju i oni za naše igrače. Uz malo sreće i dobru atmosferu će sve biti dobro. Pozdravljamo Bosansko Grahovo i Čačak, pozdrav i kolegama iz Batuta zbog kojih sam mogao da uzmem ovoliko odmora da odem na prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Lepotice sa Filipina su čista egzotika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    26. avgust 2023 | 12:15

    Cuj bosansko grahovo..boze sacuvaj i sakloni.. borili se da ne bude bosanski brod, bosanski novi, bosanski samac, ovaj onaj..on donese zastavu bosansko grahovo !!! Svasta kod nas srba

  • Maja

    26. avgust 2023 | 11:38

    Nek je bosansko 🌺😘😀😉😁

  • Cirkus

    26. avgust 2023 | 13:21

    Svasta,dosao iz Bosne da navija za Srbiju sa naopako okrenutom ruskom zastavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA