≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobrić pred meč sa Portorikom: "Očekujemo totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mislim da razlika nije bila realna"

  • 2

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela takmičenje na Mundobasketu. Orlovi su ubedljivo savladali Kinu 105:63, a već u ponedeljak očekuje ih novi meč gde će im rival biti Portoriko.Naša selekcija je u okviru priprema već odmerila snage sa pomenutim rivalom i ubedljivo slavila rezultatom 110:75.  O narednom meču Srbije govorio je i reprezentativac naše zemlje, Ognjen Dobrić.

Istakao je očekuje totalno drugačiju utakmicu i da neće biti toliko lako kao u Beogradu.

- Iskreno, očekujem totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu. Mislim da razlika nije bila realna i da je Portoriku mnogo kvalitetnija ekipa. Ne umanjujem naravno našu igru i naš kvalitet, ali jednostavno mislim da Portoriko može bolje i da će na prvenstvu dati sve od sebe i pokazati da nisu slučajno tu - započeo je Ognjen Dobrić.

Utakmice se igraju na dva dana, nema toliko vremena za odmor, ali bek Srbije ističe da su svi reprezentativci spremni.

- Znamo šta nas čeka. Utakmice su na dva dana, ali spremni smo na to i fizički i psihički. Razmišljamo o sledećoj utakmici, o Portoriku, svi su spremni i jedva čekamo da ta utakmica dođe - nastavio je košarkaš Virtusa iz Bolonje.

Osvrnuo se Dobrić  na "hemiju" u ekipi i istakao da od prvog dana vlada zajedništvo.

- Hemija je od prvog dana izuzetno dobra i mislim da na tome nismo morali ni da radimo. Jednostavno, sve je kliknulo, sve ide kako treba. Što se tiče košarkaških stvari, normalno je da iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje i kako prvenstvo bude odmicalo nadam se da ćemo biti sve bolji - ističe Dobrić.

Druga faza je daleko, ali i rezultati nekako idu "na ruku". Podsetimo, Dominikanska Republika je savladala selekciju Italije i priredila svojevrsno iznenađenje.

- Ispratili smo sve, ali to je sada druga faza, to je daleko, imamo prečih poslova. Prvo utakmica sa Portorikom, pa sa Sudanom, pa ćemo kasnije o ostalim reprezentacijama - rekao je bivši košarkaš Zvezde.

Na meču protiv Kine svi košarkaši su dobili šansu i uspeli da se upišu u listu strelaca. Dobrić je rekao da to mnogo znači, posebno zbog činjenice da su se i glavni igrači odmarali.

- Sigurno da znači kad se glavni igrači odmore i da svako iskoristi tu utakmicu kako bi osetio prvenstvo, jer je drugačije igrati pripremne utakmice i prvenstvo. Stvarno imamo kvalitet na klupi i ne oseti se velika razlika, jer je energija uvek bila tu i razlika nije opadala. Svih 12 igrača je dalo doprinos u prvoj utakmici - kazao je bek srpske reprezentacije.

Za kraj svog izlaganja, odgovorio je na pitanje o povredi Filipa Petruševa.

- Mislim da je dobro i da neće biti problema, da će igrati. Mislim da je on ok, da ne bi trebalo tu da bude nekih većih problema - završio je Ognjen Dobrić svoje izlaganje.

Podsetimo, naša selekcija svoj meč sa Portorikom igra u ponedeljak od 14 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Ja pričam, vi slušate, ali me ne čujete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 222

    27. avgust 2023 | 20:34

    Jos da hemija izmedju navijaca bude ok, da shvate da je ovo reprezentacija a ne klubsko takmicenje i odlicno..

  • Alo

    27. avgust 2023 | 17:31

    Alo ljudi pustite dobrica, ispali francuzi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA