≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od drugog kruga Mundobasketa za Đorđevića, još jedan ubedljiv poraz Kine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Južni Sudan slavio sa +20

  • 1
Košarkaška reprezentacija Kine, Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana, Mundobasket 2023, Aleksandar Saša Sale Đorđević Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaška reprezentacija Kine, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, poražena je od selekcije Južnog Sudana rezultatom 89:69  - što znači da sasvim sigurno neće ići u drugi krug Svetskog prvenstva!

Teorija i dalje postoji, Kina mora da dobije Portoriko  neverovatno ubedljivom razlikom, pošto ima koš-razliku - 62, kao i Srbija Južni Sudan, pa da se pravi krug od tri reprezentacije sa po jednom pobedom. Priznaćete, deluje kao nemoguća misija za Kineze.

Imala je Kina blagu početnu prednost na startu meča (11:9). da bi Južnosudanci do kraja prve deonice otišli na +8 (22:14). Đorđevićeva četa je prišla na 23:24, da bi i na pauzi bili "živi." Gubili su samo 44:40.

U trećoj deonici viđen je egal, Južni Sudan je vodio 50:49, a onda su napravili seriju 13:4 i u poslednju četvrtinu ušli su sa +10. Od momenta kada su poveli sa 67:55 nijednog trenutka više nisu ispuštali tu dvocifrenu prednost.

Karlik Džons je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom i pet asistencija. Pratili su ga Kuani sa 16, Omot sa 14, Šajok sa 13 i Deng sa 12 postignutih poena. U taboru Kineza Kajer Li je ubacio 22 poena, Žao je imao 13, a Žu 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA