≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poceko dobio "packe" zbog ponašanja protiv Dominikane: "To nije bio meč omladinaca, već Mundobasket"

Vreme čitanja: oko 1 min.

I to od prvog čoveka Saveza

  • 0
Đanmarko Poceko Foto: Fiba.basketball

Predsednik Košarkaškog saveza Italije (FIP) Đani Petrući kritikovao je danas selektora nacionalnog tima Đanmarka Poceka zbog isključenja na jučerašnjem meču protiv selekcije Dominikanske Republike u drugom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Manili.

Italija je poražena rezultatom 87:82, a očekuje se da ove dve selekcije budu u drugom krugu rivali Srbiji.

- Razgovarao sam sa celim stručnim štabom. Svim trenerima sam rekao da ne želim više da gledam epizode, koje smo videli juče. Nismo izgubili utakmicu zbog sudijskih grešaka, to je potpuno pogrešan mentalitet. Dominikanska Republika je dobila meč, jer je bolje igrala od nas. Moramo da prihvatimo rezultat na terenu - rekao je Petrući za Sportando.

On je ponovio da je Italija zaslužila poraz.

- Sudije greše, ali nismo zbog toga izgubili utakmicu. Ni FIBA nije kriva. Moramo da branimo reputaciju, a rekao sam stručnom štabu da neću da tolerišem ovakvo ponašanje - dodao je Petrući.

Đanmarko Poceko Printscreen: RTS

Poceko je isključen u 18. minutu, pošto je dobio drugu tehničku grešku.

- Ono što se dogodilo juče razlikuje se od prošlogodišnjeg EP. Poceko je izuzetna ličnost. On je dobar trener, shvatio je grešku i žao mu je što je isključen. Mi smo Savez sa dobrim imidžom. Poštovani smo u svetu ili ja bar tako mislim - dodao je predsednik FIP.

Poceko se pre odlaska sa terena pozdravio sa selektorom i igračima Dominikanske Republike.

- To nije bila utakmica za omladince. Ovo je Mundobasket. Sa ovog SP možemo da se plasiramo na OI u Parizu. Imidž je glavna stvar reprezentacije. Poceko je svestan šta je uradio. On je inteligentna osoba. Njegov karakter ga navodi na okakve reakcije - zaključio je Petrući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA