≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ušli smo na trening Amerikanaca: Imaju dvoranu u spejs šatlu od hotela, oduševila nas njihova profesionalnost

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mogao bi da se ponovi Indijanapolis

  • 0

Polako ulazimo u drugu fazu Svetskog prvenstva u košarci. S obzirom na to da je reprezentacija Srbije u prvom delu Mundobasketa zabeležila tri pobede iz isto toliko mečeva, apetiti navijača polako, ali sigurno počinju da rastu.

A samim tim raste i šansa da se eventualno ukrstimo sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država u nekoj fazi takmičenja. To bi moglo da se desi već u četvrtfinalu.

Taj meč bismo gledali u ovoj fazi u slučaju da Srbija završi kao drugoplasirana u svojoj grupi, a SAD kao prvoplasirana u svojoj i obrnuto. U svakoj drugoj opciji, duel bi bio moguć tek u finalu.

Ekipu Telegrafa noge su ovog jutra u Manili navele do Makatija, dela grada gde se nalazi hotel američke reprezentacije. Već na prvi pogled, on deluje kao pravi svemirski brod.

Ima 40 spratova, svoj spa centar, bazen, nekoliko konferencijskih sala… I sopstvenu dvoranu i teretanu. Tako da Amerikanci faktički ne moraju ni da izlaze iz ovog objekta. On deluje kao zaseban grad.

Nakon što smo se popeli na šesti sprat hotela “Šangri-La” gde je smešten pomenti “Keri Sports Centar”, dočekale su nas i velike mere obezbeđenja. Prošli smo kroz nekoliko prstenova čuvara, a i oko terena mogli su se videti momci koji čuvaju američke igrače.

Trening reprezentacije SAD Foto: Telegraf.rs

Iako zakazan za 12.40 časova, trening je možda pomalo neuobičajeno kasnio. Brojni novinari, ne samo iz SAD, nego i iz Italije, Filipina, pa i naše zemlje čekali su da se pojave igrači i treneri.

Kada su to učinili, oduševila nas je spontanost, profesionalnost i pristupačnost čitavog američkog tima. Pomoćni trener Erik Spolstra odmah je rekao da će razgovarati samo sa srpskim novinarima, a pružena je mogućnost i da priđemo svima ostalima.

Na terenu su već počele da se čuju i lopte, a sama dvorana izgledala je kao jedan svemirski brod. Zaista to i jeste. Nije ni čudo što Amerikanci imaju tako dobar sportski centar i uslove za trening.

Ovoga puta uspeli smo da “dopremo” samo do trenera Majamija, pošto je vreme za razgovor ipak ograničeno na 10 minuta. I popričali smo o svemu - Nikoli Joviću, Nikoli Jokiću, reprezentaciji Srbije, selekciji SAD…

Fenomenalnu priču sa prvim trenerom Majamija i čovekom koji je od Nikole Jovića napravio “zver” koja jede sve pred sobom na ovom Mundobasketu možete pročitati u 21.00 čas po srpskom vremenu na portalu Telegraf Sporta.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Južnog Sudana veruju u pobedu protiv Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA