≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetislav Pešić pred Italiju govorio o Simaniću: "Da ga nisu odmah prebacili u urgentni..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ja odavde želim da mu pošaljem poljupce, zagrljaje, da izdrži ovo još jedan dan"

  • 1

Reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred meč sa Italijom na početku druge faze Mundobasketa.

Nakon toga medijima se obratio selektor Svetislav Pešić. Novinare je najpre interesovala situacija oko Boriše Simanića, koji je jutros operisan nakon udarca koji je dobio u predelu bubrega u finišu duela sa Južnim Sudanom.

- To je najvažnija vest, da je on operisan i da je on u dobrom stanju sada, to je važno pre svega za njega i njegovu familiju, ali i za nas. Ja odavde želim da mu pošaljem poljupce, zagrljaje, da izdrži ovo još jedan dan. Velika je bila pomoć doktora koji je sve to organizovao, profesor Radovanović. Dobro je da je profesor bio sa njim i da se to tako desilo. To je bio jedan šok za nas, nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može biti ne bolan već tragičan, ali dobro je da se to sve završilo. Ekipa se skupila noćas, nisu mogli da nađu krvi, krvario je dosta, ali sve je dobro završeno i svi se radujemo da se on što pre oporavi.

- Sudije nisu videle, bio je faul, udario ga je tamo u predelu bubrega. Da li je to bilo namerno ili ne ne znamo, to samo zna onaj koji je napravio faul. Sudije su procenile da nije bilo namere, ali eto vidite da je moglo da se završi tragično. Da nije bilo te reakcije, da ga odmah nisu prebacili u urgentni centar to bi bi bila da kažemo loša vest, ali kažem sve je dobro što se dobro završi - istakao je Pešić.

Potom je selektor pričao i o duelu sa Italijom.

- To je naša četvrta utakmica, sa veoma jakim protivnikom kojeg mi veoma dobro znamo, a i oni nas. Mi njih bolje zato što oni već tri godine igraju u svim takmičenjima u praktično nepormenjenom sastavu. uigrana ekipa, znaju se veoma dobro, ništa nisu promenili u načinu igre. Napredovali su kao i svaka ekipa ovde. Naša je situacija totalno drugačija u odnosu na Italiju. Mi smo nova ekipa i sa novim igračima. Njihova prednost je izuzetno dobra uigranost, naša je jedna velika želja i motivacija. Ne bi bilo dobro da se hvalimo previše, da ta naša velika želja ostane umerena. Moramo da ostanemo mirni, da se držimo plana igre kako treba igrati i odna ćemo ići u utakmicu da pobedimo. Ne sumnjam da smo mi spremni za jedan takav izazov - izjavio je Svetislav Pešić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    31. avgust 2023 | 14:53

    Kažem ja da nisu svi koji se bave sportom sportisti.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA