Vreme čitanja: oko 2 min.

Spolstra oduševljen: "Nikola Jokić je posvećen timu Srbije i vratiće se, Jović je igrač za ekipu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Majamija imao je reči hvale za srpske košarkaše

  • 4

Legendarni trener Majamija, Erik Spolstra trenutno je u Manili sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država gde, u ulozi asistenta selektora Stiva Kera, ima cilj da donese novu medalju svom timu. Ipak, i pored brojnih obaveza našao je malo vremena da popriča sa srpskim medijima, među kojima je bila i ekipa Telegrafa.

Spolstra je odmah reagovao čim je čuo da smo došli iz Srbije i nije želeo da dopusti da čekamo kraj treninga, već je odmah stao pred nas i govorio o aktuelnom Svetskom prvenstvu, NBA ligi, a na pitanje Telegrafa o Nikoli Jokiću i Nikoli Joviću, imao je spreman odgovor.

- Nažalost znam ga vrlo dobro... - rekao je u šali jer je upravo Denver pobedio njegov tim u finalu NBA lige.

Potom je nastavio o Jokiću.

- On je bio najbolji igrač na svetu dva puta i sigurno imate razloga da kažete da je i prošle sezone bio najbolji na svetu. Sigurno je da je to dokazao kada je osvojio titulu. Imam ogromno poštovanje za njega. Ako bi se reklo da je doprineo tom timu, to bi stvarno bila najblaža izjava godine. Ali igrao je do kraja juna i zaslužio je da uživa u odmoru. Vrlo je posvećen nacionalnom timu i vratiće se on u tim.

Spolstra je istakao i koliko Nikola Jović znači timu Srbije.

- Sa druge strane to je Nikoli Joviću otvorilo više šansi da igra. Mislim da u nedostatku nekih veterana tim dobija poverenje u njegove sposobnosti i to šta on donosi timu. Jer je on toliko ofanzivno fluidan igrač za ekipu. Uvek bira prave poteze, nesebičan je, ima sjajan pregled igre za nekoga njegove visine. Nisam pričao sa njegovim saigračima, ali sam siguran da vole da igraju sa njim jer je toliko nesebičan i jer toliko dobro dodaje. Ali takođe može da se vidi i koliko je radio, koliko je on ofanzivno napredovao, koliko mu je bolji šut za tri poena... Jako je puno radio i mnogo je ojačao pa su mu prodori mnogo jači nego što su bili.

(Telegraf.rs)

Video: Ušli smo na trening Amerikanaca: Imaju dvoranu u spejs šatlu od hotela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA