Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta kažu brojke pred meč sa Italijanima? Vreme za osvetu i obezbeđivanje karte za četvrtfinale Mundobasketa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako pobedi, Srbija je i matematički prošla među osam najboljih

  • 3

Došli smo do Italijana. Od početka Svetskog prvenstva u košarci, navijači u Srbiji, ali i šira javnost priča o ovom meču kao ključnom za našu reprezentaciju na putu ka plasmanu u nokaut fazu. Deluje da nisu mnogo promašili u prognozi (10.00, RTS 1).

Susreti sa Italijanima u poslednjih par godina prerastaju u neku vrstu klasika. Nažalost, često su se završavali u korist Azura. Ali vreme je da se to promeni, a evo šta kažu i same brojke.

Možda nas pamćenje malo slabije služi posle poraza od Italijana u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, a potom i na Evrobasketu, ali Srbija je Azure poslednji put na Svetskom prvenstvu dobila i to u prošloj ediciji 2019. godine.

Tada je bilo 92:77, a Srbija je u svakoj od četvrtina ubacila 20 ili više poena.

Ono što je takođe interesantno da će Srbija drugi put kao samostalna zemlja juriti četiri uvodne pobede na Mundobasketu. T0 smo uradili i 2019. godine, a do sada na ovom prvenstvu prosečno postižemo 105 poena, što je najviše ikada.

A ako ćemo o rekordima, onda treba naglasiti i da smo na prošlom meču sa Južnom Sudanu ubacili najviše trojki na Mundobasketu od 2006. godine - ukupno 17.

Italijani, sa druge strane, nemaju baš sreće sa evropskim ekipama na Svetskim prvenstvima u 21. veku. Do sada su se sa njima ukrstili četiri puta i izgubili su tri od četiri meča. Ali, tri od ta četiri susreta takođe su završena sa razlikom od sedam ili manje poena, što znači da je jedino Srbija uspela ubedljivo da ih dobije.

Ključan igrač u timu Srbije biće Bogdan Bogdanović. Do sada je postigao 345 poena za našu zemlju na Svetskim prvenstvima. Interesantno je da je dva puta dostigao granicu od 30 poena, a da je jednom to učinio baš protiv Italijana 2019. godine.

Sa druge strane, pretiće nam Simone Fontekio, koji je jedini u timu Italije postigao najmanje 13 poena na sve tri utakmice na ovom Svetskom prvenstvu. Do sada je šutnuo ka košu 46 puta, 21 put više od sledećeg igrača na listi.

(Telegraf.rs)

Video: Južnosudanac se izvinio zbog udaranja Boriše: "Nisam prljva igrač, žao mi je..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    1. septembar 2023 | 07:54

    Ma kakva Italija.. namestili smo ruku, biće 2O razlike na kraju meča. Živela Srbija 🇷🇸

  • nibrS

    1. septembar 2023 | 10:24

    O kojoj osveti vi pričate... Međusobni skor je 7:2 za nas...

  • Laki

    1. septembar 2023 | 10:13

    Ma kakvi bre osveta...ne mogu se sastave cim dodje malo jaca ekipa eto nas u realnost..Kina i Sudan 😂😂😂,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA