≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako Srbija i dalje može do prvog mesta u grupi na Mundobasketu? Ne treba nam čudo, već samo dve stvari...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije sve tako crno...

  • 15

Košarkaška reprezentacija Srbije je pretrpela veoma neugodan poraz od Italije na Mundobasketu sa 78:76, čime su malo i zakomplikovali svoje šanse da se pronađu u idućem krugu. Sada je pobeda protiv Dominikane, doslovno, moranje.

Čak i uprkos ovom porazu, nije Srbija izgubila svoje šanse da završi ovaj deo takmičenja na drugom mestu i da na taj način izbegne SAD u četvrtfinalu, međutim, moraće Orlovi da zasuku rukave u meču sa Dominikanom.

Naravno, neće biti lako, pogotovo kada se doda na sve to i činjenica da je Dominikana slavila protiv Italije u prvom delu takmičenja.

Šta treba Srbiji za prvo mesto?

Srbija i Dominikana su preneli u drugu fazu takmičenja po tri pobede, dok su Italija i Portoriko imali po pobedu manje.

Ukoliko Dominikana opravda ulogu favorita protiv Portorika i slavi, oni će se naći na prvom mestu sa skorom od 4-0, odmah zatim će biti Italija sa 3-1, pa potom i Srbija sa identičnim skorom.

U poslednjem kolu, Srbija će igrati protiv Dominikane, dok će Italija odmeriti snage s Portorikom. Ako, Srbija i Italija opravdaju uloge favorita i Orlovi savladaju Dominikanu, a Azuri Portoriko, onda će sve tri ekipe biti sa identičnim skorom 4-1, kada će se napraviti krug.

Ono što je izuzetno bitno u toj situaciji za Srbiju jeste koš-količnik sa ostalim ekipama. Uprošteno, Srbija u eventualnom krugu sa Italijom i Dominikanom ima količnik od -2, Italija ima -3, dok je Dominikana na +5.

To automatski znači da je Srbiji potrebna pobeda od najmanje četiri poena protiv Dominikane, kako bi došla do prvog mesta u grupi! Time bi Dominikana zauzela drugo mesto sa koš količnikom od 1, dok bi Italija napustila takmičenje.

U slučaju da Dominikana ne dobije Portoriko, a doživi poraz od Srbije, dok Italija zabeleži pobedu protiv Portorika, onda će Italija biti prva na tabeli, zbog boljeg međusobnog skora sa našom reprezentacijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    1. septembar 2023 | 12:49

    Bukvalno nam je čudo potrebno da bi prošli grupu. Sa ovako besumučno jalovim forsiranjem šuta Bogdanovića koji definitivno nije igrač za velika dela nemamo šta da tražimo. Pritom Pešić je definitivno ostario i postao senilan. Sve polazi od katastrofalnog KSS. SLINAVOG IZDAJNIKA JOKIĆA VIŠE NIKAD NE POZVATI DA PRLJA SRPSKI DRES!

  • Miloš

    1. septembar 2023 | 13:14

    Nije sve tako crno nego crnje biti ne može. Želim im da izgube i sledeću ako je to cijena odlaska Pešića i saveza. Ne treba nam medalja koja garantuje ostanak na pozicijama. Svaka tebi čast selektore ali nije to to. Isto kao da sad Zvezda dovede Ljupka ne bi li osvojila lš opet. Ne ide i tačka.

  • Aca

    1. septembar 2023 | 13:12

    Počelo kalkulisanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA