≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi šok na Mundobasketu: Oslabljena Letonija iznenadila, Španija na korak od ispadanja sa turnira!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav rezultat

  • 3
Košarkaška reprezentacija Letonije, Španije Foto: FIBA

Košarkaši Letonije su uspeli da iznenade Španiju na Mundobasketu, te su slavili sa 74:69, čime su gurnuli Furiju ka ispadanju sa ovogodišnjeg turnira!

Letoniji je ovo drugi put na turniru da je "dželat" velikana, pošto su njihovom pobedom izbačeni i Francuzi. Ovoga puta su Španci ostali donekle u životu, ali trebaće im pravo čudo u poslednjem kolu.

Malo ko je verovao da će "osakaćeni" Letonci uspeti da ispsariraju Španiji. Ostali su bez Kristapsa Porzingisa pred start turnira, potom se povredio i Darisi Bertans na samom turniru, ali čak ih ni to nije sprečilo.

Pokazali su zube, od početka su zaigrali požrtvovano i to se isplatilo.

Ruku na srce, ušli su u poslednjih 10 minuta sa deficitom, ali, tek tada su neverovatno zaigrali.

Najefikasiji na meču bio je Davis Bertans sa 16 poena, Rodion Kuruc dodao je 13, Grazulis, Šmits i Zoriks po 11... Sve to je bilo dovoljno da slave, iako je na drugoj strani raspoložen bio Vili Ernangomez sa 14 poena, a Brizuela i Garuba su dodali po 11.

Sada je na Španiji pravi "Sizifov posao", pošto će morati da savladaju Kanadu, ali i da se nadaju da će Brazil slaviti protiv Letonije.

(Telegraf.rs)

Video: Italijani slave nakon što su porazili Srbiju 76:78

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole NS

    1. septembar 2023 | 14:02

    Svaka cast Letoncima, mala zemlja od manje od dva miliona stanovnika, nece da uzmu stranca u reprezentaciju a oladili i Francuze i Spance. I jos imaju jako mnogo svojih navijaca tamo a tako su mala drzava. Svaka im cast kako god da zavrse na ovom Mundobasketu.

  • m

    1. septembar 2023 | 15:17

    Ne mora Brazil da savlada Letoniju. Spancima je samo potrebna pobeda i idu kao 2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA