≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova senzacija na Mundobasketu: Zvezdin Brazilac šokirao Kanadu i zakomplikovao čitavu situaciju!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi šok!

  • 10
Jago Mateus, Kođarkaška reprezentacija Brazila, Mundobasket 2023 Foto: Fiba.basketball.com

Košarkaši Brazila porazili su Kanadu 69:65 i tako čitavu situaciju doveli do usijanja u grupi L Mundobasketakoja se igra u Džakarti.

Južnoamerička reprezentacija je bila bolji rival u prvom kvartalu, u momentu su imali i sedam poena viška, međutim već tada je bilo evidentno da ćemo ispratiti okršaj sa malim brojem poena.

Kanađani su se konsolidovali u drugoj deonici, pa su do poluvremena došli i do dvocifrenog plusa. Vrlo raspoloženi su bili Šai Gildžus-Aleksander i Lurenc Dort, i njih dvojica su održavali razliku i u trećoj četvrtini.

Loš početak završnih deset minuta skupo je koštao reprezentaciju sastavljenu od velikog broja NBA igrača, pa su Brazilci u poslednjim minutima čak stekli i prednost.

Odlučujući koš dao je Jago Mateuš, novi plej Crvene zvezde, tada za dva poseda viška 64:60.

Veza iz Ulma proradila je na ovom okršaju pošto su doskorašnji saigrači predvodili Brazil, Bruno Kaboklo imao je 19 poena i 13 skokova, dok je Jago pored 8 poena podelio i 10 asistencija uz 4 uhvaćene lopte. Učinak Gildžusa (23 poena) i Dorta (17) Kanađinima nije bio dovoljan.

Uoči poslednjeg kola sve ekipe imaju učinak 3-1 i u međusobnim duelima će odlučiti ko će proći u četvrtfinale i sa koje pozicije. Kanada će igrati sa Španijom, dok će Brazil odmeriti snage sa Letonijom.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Taunsa za Srbiju: Evo šta je NBA zvezda rekla za najvažniji meč na Mundobasketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    1. septembar 2023 | 17:33

    Covicu daj ovom Yago Mateusu blanko ugovor na 5 godina, stan, kola i ozeni ga u Srbiji. On je sila za Kampaca, nemoj samo jednu sezonu pa u Grcku. Obezbedi na duzi period onakvog igraca

  • Nik

    1. septembar 2023 | 20:14

    Hrvati nemaju niti jedan poraz na Mondobasketu!

  • Pero

    1. septembar 2023 | 18:23

    I ovog centra u paketu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA