≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikola Jović govorio o porazu protiv Italije, pa imao poruku za navijače: "Da misle na nas i da veruju u nas"

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Očekujemo tu pobedu sutra i onda ćemo videti dalje šta ćemo"

  • 3

Reprezentativac Srbije, Nikola Jović, govorio je za medije posle poraza od Italijana, te se dotakao narednog meča protiv Dominikanske Republike. Košarkaš Majamija je tokom Mundobasketa pružao fantastične partije, dok se protiv Italijana ni on nije najbolje snašao.

Orlovi su obavili večernji trening pred sutrašnji duel i dočekuju ga u dobrom raspoloženju.

- Pa, jesu. Mislim, šta smo mogli. Izgubila se ta utakmica i znali smo da moramo sledeću da dobijemo - započeo je Jović svoje izlaganje.

Dominikanska Republika je poražena u meču protiv Portorika, a najbolju partiju odigrao je Karl Entoni Tauns koji je zabeležio 39 poena, uz 10 skokova.

- Odradili smo skauting i otprilike znam kako ćemo da ga branimo i šta želimo. I videćemo sutra kako će to da izgleda, nadam se dobro - nastavio je Jović.

I pored poraza od Italijana, atmosfera u našoj reprezentaciji je pozitivna.

- Dobro, svi su pozitivni. Očekujemo tu pobedu sutra i onda ćemo videti dalje šta ćemo - ističe srpski reprezentativac.

U našem taboru bili su iznenađeni pobedom Portorika protiv Dominikanske Republike.

- Iskreno da vam kažem, nismo očekivali. Nekako i jedni i drugi igraju na sličan način: brzo i sa mnogo šuteva. Dali su i jedni i drugi više od 90 poena. Nismo se baš začudili - istakao je košarkaš Majamija.

Upitan je i da li se reprezentativci čuju sa Borišom Simanićem, koji je u meču sa Južnim Sudanom zaradio tešku povredu zbog koje je za njega prvenstvo završeno.

 - Svi smo mu slali poruke, doktori se čuju s njim. Još uvek nismo u mogućnosti da ga posetimo. Molimo se svaki dan za njega da mu bude što bolje i da se vrati na teren na što pre i bude zdrav - ističe Nikola Jović.

Osvrnuo se i na navijače u Srbiji, i poručio im da i dalje veruju u ovaj tim.

- Da misle na nas i da veruju na nas. Iako smo izgubili tu jednu utakmicu, ima još nade i ako dobijemo proći ćemo. Svi ćemo se fokusirati na tu jednu utakmicu i nadam se da će da nas podržavaju - rekao je krilni košarkaš.

Nikola Jović, Košarkaška reprezentacija Italije, Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Fiba.basketball.com

U meču sa Italijanima, mnogo više šuteva upućeno je za tri, nego za dva poena. Jović je naveo da se tako "namestilo".

- Tako se namestilo. Izgleda da su odradili stvarno odličan posao. Pročitali su nam sveki put smo ostali na pet-šest sekundi, jedan na jedan, na nekoj svič odbrani gde je Bogdan ili neko drugi morao da šutira preko visokog ili da smo morali brzo da završavamo pod košem. Znali su šta žele, držali su utakmicu pod kontrolom čim su se vratili u egal. Uradili su tačno ono što su hteli - iskren je Jović.

Rekao je i da su fokusirani samo na sledeću utakmicu i da ne gledaju korak dalje u koliko prođemo u četvrtfinale.

- Iskreno da vam kažem - ne. Sve zavisi od sutra. Ne gledamo korak dalje jer smo očekivali da dobijemo Italiju. Sada očekujemo da dobijemo Dominikansku Republiku. Skoncentrisani smo na tu jednu utakmicu i stvarno ne razmišljamo ko će da bude dalje. Ko god bio, nas zanima to sutra jer ako ne dobijemo sutra - dalje ne postoji - rekao je reprezentativac naše zemlje.

Iako je igrao u velikom finalu NBA lige, ipak je utakmica sa Italijom nosila najveći pritisak.

- Igrati s pritiskom... Nisam igrao sa nekim pritiskom. Znao sam da će biti teška utakmica. Dali smo sve od sebe. Nadmudrili su nas, odigrali bolje, svaki naš loš potez su kaznili nastavio je Jović.

Srbija je u poslednjem napadu kod rezultata 78:76 za Italijane imala šansu za pobedu ili produžetak, ali to se nije desilo -  Stefan Jović je promašio šut za tri poena.

- Kako da bude organizovan? Sedam sekundi do kraja, uhvatili smo loptu, nismo ni mi znali tačno šta ćemo, bez nekog tajm-auta bez toga. Nismo ništa organizovali, da je bila neka pauza... Pokušali smo da rešimo to Jović i ja i desila se neka miskomunikacija i to je to - zaključio je krilni košarkaš Orlova.

Meč između naše selekcije i Dominikanske Republike na programu je sutra od 14 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jović dao koš iza leđa sa pola terena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    2. septembar 2023 | 20:57

    Ne slušajte senilnog trenera. I pobeda je zagarantovanu.

  • NekoKo

    2. septembar 2023 | 20:04

    Svi ovi igrači su sjajni momci i nemamo šta da im zamerimo. Problem je selektoru koji očajno radi svoj posao i malo,malo u roku od par minuta gubi prednost od 17, 16, 14 razlike i koji definitivno nije sposoban da vodi ekipu na vrhunskom nivou.

  • Xx

    2. septembar 2023 | 20:34

    Nebitni ste!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA