≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbiji se nije otvorio put do finala Mundobasketa: Orlovi dobili mogućeg rivala u polufinalu, teže nije moglo!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da je dobila Španija...

  • 82
KK Srbija vs Domikanska republika, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Nebojša Paraušić

Košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u četvrtfinale Mundobasketa, pošto su sa 112:79 savladali Dominikansu Republiku, dok su odmah i saznali rivala, pošto je i Litvanija bila bolja od SAD-a sa 110:106, čime je dobijen i jedan četvrtfinala.

Nakon toga, sve oči su bile uprte ka duelu Španije i Kanade, čija je utakmica donela i verovatno najviše pažnje, pošto je zauzela poslednji termin, a i ona je bila "na život i na smrt".

Crvena furija je bila ta ekipa koja je imala prednost tokom većeg dela meča, bila je na rubu toga da izbegne "smrt" na ovom turniru, ali su posustali u poslednjim trenucima, kada su srljali iz greške u grešku, a to je Kanada iskoristila, te je spustila Španiju na samo sedam poena u poslednjoj deonici!

Kanada je slavila sa 88:85, čime je dobijen i poslednji par četvrtfinala, kao i kasniji kostur  za samu završnicu takmičenja. Samim tim, Srbija je dobila i svoje potencijalne rivale u polufinalu.

Nažalost, Srbiji se i nije otvorio put do finala, pošto bi u svakom slučaju dosta lakšeg rivala dobila iz meča Slovenija-Letonija, nego li Slovenija - Kanada.

KOSTUR MUNDOBASKETA

1/4 FINALE

Srbija - Litvanija

Kanada - Slovenija

Italija - SAD

Letonija - Nemačka

1/2 FINALE

Srbija/Litvanija - Kanada/Slovenija

Italija/SAD - Letonija/Nemačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dar mar

    3. septembar 2023 | 18:23

    Zasto nije moglo teze?! Ovo je odlicno ,SAD i Kanada u polufinalu ,uz nasu pobedu nad Litvanijom,mi smo na OI, malo li je ,pa i da budemo 4!!!

  • Vratiće se rode

    3. septembar 2023 | 18:23

    Ma daj… ako dobijemo Litvaniju, apsolutno nam je sve jedno ko bi bio u polufinalu… pa sigurno ne možeš u finalu preko Kine… budimo realni

  • Geras

    3. septembar 2023 | 18:15

    O čemu se ovde piše... Sta da se otvori.. Pa svaka naredna mora da se dobije... Kraj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA