≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Davidovac samouveren pred Litvaniju: "Idemo korak po korak, loše je to što se desilo Boriši, uz njega smo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Na dosta turnira smo igrali, imaju dosta iskusnih igrača, Evroliga, NBA, znamo ih, znamo njihove prednosti"

  • 0

Košarkaši Srbije će protiv Litvanije u utorak tražiti put do polufinala Mundobasketanakon uglavnom uspešne grupne faze.

Jedan od boljih pojedinaca u susretu sa Dominikanom, posebno u defanzivi, Dejan Davidovac istakao je da će Orlovi probati da iskoriste svoje prednosti.

- Spremni smo na to, znali smo da ćemo doći kad tad do toga da više nemamo prava na grešku. Očekujem tešku utakmicu protiv jednog teškog protivnika, oni su u dobrom ritmu posle te jučerašnje pobede. Biće to pre svega fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni, mi ćemo dati sve od sebe. Na dosta turnira smo igrali, imaju dosta iskusnih igrača, Evroliga, NBA, znamo ih, znamo njihove prednosti. Koristićemo naše prednosti i nadam se dobroj utakmici.

- Dobro su šutirali, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje. Očekujemo da će tako biti i protiv nas. Sa druge strane milsim da mi treba da odigramo kao što smo u nekom prethodnom periodu, fizički da odgovorimo na njihovu igru i nadam se da će to biti kako treba. Oni su poznati godinama da dobro šutiraju. Bićemo fokusirani na to.

Dva pojedinca je posebno istakao kao bitne šrafove Litvanije, ali i generalno timski kvalitet.

- Valančijunas svakako kao prvi, mad aima tu dosta igrača iskusnih koji su u Evroligi dugi niz godina, dugo igraju zajedno. Jokubaitis, dosta igrača. Generalno je dobra ekipa.

Krilni igrač se nadovezao i na meč sa Dominikanom.

- Celokupnom partijom tima sam svakako zadovoljan, to je bila bitna utakmica za nas znamo zbog čega. Mislim da smo dobro odgovorili posle onog poraza od Italije. Što se moje igre tiče iskreno, Tauns je dobar igrač, dao je svakako 25 poena , šta znam zadovoljan sam pobedom, načinom na koji smo nastupili, trenutnom formom, koliko poena smo dali. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i sutra.

Neizbežno je bilo i pitanju u vezi Boriše Simanića, kome je u utorak ujutru izvađen bibreg zbog komplikacija nakon prve operacije.

- Uticalo je i utiče i dalje, verovatno ste svi čuli šta se desilo sa njim juče. Nadam se da će biti dobro, ne znam šta da kažem. Svi se informišemo koliko možemo. Doktori ga često posećuju. Loše je to što se desilo, svi smo tu uz njega, pogodilo nas je sve. Nadam se da će sve pregurati kako treba.

Za kraj je istakao da Srbija korak po korak do finala.

- Velika je motivacija igrati prvo protiv Amerike koji su verovtno prvi favoriti. Oni su u dobrom naletu i verujem da nisu kalkulisali. Idu redom, dobijaju koga mogu, tako verujem da igraju sve ekipe, tako ja vidim tu stvar. I mi idemo korak po korak i dobijamo sve što možemo - zaključio je Davidovac.

(Telegraf.rs)

Video: "Teško nam je pao poraz od Italije, obavili smo mi igrači razgovor": Milutinov nakon pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA