Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta kažu brojke pred četvrtfinale sa Litvancima? Ne leže nam, ali imamo specijalno oružje za pobedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srce na teren, momci!

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog jutra po srpskom vremenu (10.45 časova, RTS 1, SK 1), a tokom popodneva u Manili u čuvenoj "Mall of Asia Areni" igra za plasman u polufinale Mundobasketa protiv reprezentacije Litvanije. 

Svi dobro znamo koliko Litvanci umeju da budu nezgodan protivnik i da je u pitanju jedna od retkih zemalja na Starom kontinentu gde fudbal zapravo nije najpopularniji sport. Kroz istoriju, još od kako smo postali nezavisna zemlja 2006. godine, imali smo dosta okršaja sa njima.

Interesantno je da su se na Svetskim prvenstvima od tada do danas, Litvanija i Srbija sastale samo jednom i to 2010. godine u borbi za bronzu. Tada je naše momke koštao pad posle tragičnog poraza od Turske, pa je tim sa Baltika slavio sa 99:88.

Litvanija inače pokušava da uđe u treće polufinale na Svetskim prvenstvima posle 2010. i 2014. godine, a zanimljivo je da su sva prethodna završena sa razlikom od 12 poena ili više.

Naši momci igraju četvrto vezano četvrtfinale Svetskog prvenstva. Te 2010. godine pobedili smo Špance, potom četiri godine kasnije Brazil, a još od 2019. godine nas i dalje boli poraz od Argentinaca. Nadamo se da će serija završiti na 3-1.

KK Srbija vs Domikanska republika, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Nebojša Paraušić

Ove godine stvar je jasna. Dobili smo četiri od pet utakmica. Samo smo poraženi od Italije, jedine evropske ekipe sa kojom smo se sastali.

Reč je o dve najbolje šuterske reprezentacije na ovom prvenstvu. Srbija dominira kada je reč šut za dva sa čak 68.9%, a Litvanci očekivano sipaju trojke i tu imaju preciznost od 46,4%!

Moraćemo da vodimo računa o skoku i Jonasu Valančijunasu. On je imao sedam ili više uhvaćenih lopti na poslednjih 14 utakmica na Svetskom prvenstvu. Do sada na Mundobasketima ima 166 ugrabljenih skokova i treba mu baš još sedam da pretekne Marka Gasola na večnoj listi na sedmom mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Filipinac navija za Jokića, gleda sve mečeva i ima samo jedno da poruči Srbima: "MVP"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA