≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija - Litvanija: Borite se za Borišu, za dečački san i nas koji verujemo...Svi kao jedan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plakali smo mi, plakao je i Marčuljonis kada je Sale Đorđević prilazio da ga ubedi da se vrati na teren. Istorija se niže i nastavlja. Vi pišete danas važne stranice...

  • 33
KK Srbija vs Domikanska republika, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Nebojša Paraušić

Samo igrajte. Zabavite se. Ne zaboravite ko ste. Vi dolazite iz Srbije, zemlje u kojoj je sport jednako košarka. Vi ste Orlovi. Vi se borite za Borišu, za sebe i svoje porodice, za dres i za sve nas i naše porodice koje veruju. A, lopta je okrugla...

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se sa Litvanijom od 10.45 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u košarci, pa je tako ostao samo jedan korak do ogromnog uspeha i, najverovatnije, ispunjenja glavnog cilja - plasmana na Olimpijske igre.

To smo čekali. Vaša je zasluga što će cela nacija, kao nekad, da zastane. Direktori i šefovi će, krišom, da proglase "slobodno" zaposlenima. Radnici će da "pomere" svoje pauze. To je momenat kada i đaci sa učiteljima umeju da "kidnu" sa časa. I, sve je to normalno. I, sve je to opravdano.

Veliki pobednici su iskusili kako se postaje veliki pobednik. Pao je, potonuo, bio je poražen. Niko nije postao najveći ako nije iskusio gorčinu poraza. Vi to jeste. A, tu ste, borite se.

Pobeđivali smo mi te Litvance, ali smo od njih i gubili. Plakali smo mi, plakao je i Marčuljonis kada je Sale Đorđević prilazio da ga ubedi da se vrati na teren. Istorija se niže i nastavlja. Vi pišeta danas važne stranice.

Borite se. Zbog vas, zbog nas. Zbog Boriše. Zbog 100 godina košarke. Zbog Nebojše Popovića, profe Nikolića, Ranka, Dude, Žoca, Karija, Saleta...

Mi vam verujemo, a čuda se dešavaju...

(Telegraf.rs)

Video: Pešić otkrio šta je potrebno za pobedu nad Litvanijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    5. septembar 2023 | 07:59

    Idemo Srbija Srbi iz Crne Gore su uz vas🇷🇸🇷🇸🇲🇪🇲🇪

  • Ja

    5. septembar 2023 | 07:43

    Ideeeeemoooo!!!

  • Dar mar

    5. septembar 2023 | 07:33

    Zasto cuda?! Pa mi smo realno bolja ekipa od Litvanije,samo ako se timski igra ,da Bogdan ne forsira bez potrebe,i Pesic bude malo vise koncentrisan na kraju ! To sto su dobili Amere ne znaci nista ,SAD su odigrali Mec bez ikakve zelje ,po njihovom sistemu trci i sutiraj. Litvanija nije bauk,mi smo bolji . Srecno ,i dogodine u Parizu🏆!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA