Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove brojke dokazuju zbog čega je Srbija danas bila toliko dominantna protiv Litvanaca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatne statistike

  • 0
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije u svakom smislu te reči je ovog jutra demolirala Litvance u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva - 87:68.

Sada čekamo rivala u borbi za finale. Biće to ili Kanađani i Slovenci, a odgovor na to pitanje dobićemo sutra tokom popodneva po srpskom vremenu.

Sve je danas funkcionisalo baš kako treba, od odbrane do napada, a brojke posle utakmice govore više od hiljadu reči.

Srbija će tako igrati treće polufinale u poslednje četiri edicije. Srbija tako ima najviše plasmana među četiri najbolja tima u tom periodu od 2010. godine, a Amerikanci će im se priključiti u tom parametru.

Inače, pobeda od 19 poena razlike bila je najveća za Srbiju protiv nekog evropskog tima na Svetskim prvenstvima. Istovremeno su Litvanci postigli manje od 70 poena prvi put od 2014. godine, kada su se sastali sa Amerikancima i došli do kote od 68 poena.

Isto tako, Litvanci su na ovom meču imali svega 28 skokova, što je najmanje još od 2014. godine i susreta sa Meksikancima, kada su sakupili samo 25.

Treba istaći i da je Bogdan Bogdanović ušao u istoriju pošto je postigao više od 400 poena na Svetskim prvenstvima i postao je tek šesti igrač u 21. veku kojem je to pošlo za rukom. Dao je bar jednu trojku na zadnje 23 utakmice na Mundobasketu, a time se izjednačio na vrhu liste sa Kirkom Penijem.

On je ubacio 20 ili više poena na devet utakmica od početka Svetskog prvenstva 2019. godine. Niko drugi, recimo, nije imao više od sedam mečeva u tom periodu.

Sa druge strane, Litvanci su bili u nokdaunu. Jonas Valančijunas jeste danas postao najbolji skorer Litvanaca ikada. Ali imao je samo četiri skoka, što je njegov drugi najgori učinak na ovom takmičenju od Svetskog prvenstva 2014. godine kada je protiv Slovenaca došao do samo dva.

I sve ovo pokazuje zašto je Srbija danas dominirala. Ali posao nije gotov...

Nastavljamo u petak!

(Telegraf.rs)

Video: "Mogli smo da ga izgubimo, sreća pa smo imali ovog čoveka": Dramatične reči Pešića o Boriši Simaniću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA