Vreme čitanja: oko 2 min.

Dragić grmi na sudije zbog Dončića i upozorava Srbiju na jednog igrača Kanade: "On je prljav igrač"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teško se mire Slovenci sa porazom

  • 7

Zoran Dragić je posle poraza Slovenije od Kanade od 100:89, izneo žestoke reči na račun sudija i istakao je da ne može da veruje gde FIBA pronalazi ovakve arbitre.

On je istakao da je ključ poraza bio u lošoj trećoj četvrtini, gde je Kanada napravila odlučujuću razliku, koju je čuvala do kraja.

- Mislim da smo dobro igrali prvo poluvreme, bile su neke greške kod sudija, ali odlučujuća je bila treća četvrtina, gde smo izgubili dve - tri lopte na prvom pasu. To ih je odvojilo od nas na 8-9 poena, teško je kada si iza, probali smo da se vratimo, ali bilo je kasno - rekao je Dragić.

Upitan je i o Luki Dončiću, koji je isključen sa meča, zbog dve tehničke greške.

- Mi smo probali da se smirimo, znate kakav je igrač Luka, dobro su se pripremili, udarali su ga, to im je bilo jedino, da ga isprovociraju, tako da nažalost sudije nisu uradile svoj posao i dobio je dve tehničke i morali smo u četvrtoj četvrtini da igramo bez svog najboljeg igrača.

Kakvu poruku poslati posle ovoga, jer nije prvi put da se ovako nešto dešava na FIBA takmičenjima?

- Ne radim ja za FIBA, ne znam gde nađu takve sudije, moraju malo više da gledaju videe i da vide šta rade. To što se desilo moramo da ostavimo sudijama, mi moramo da igramo košarku, a ne da se bavimo sudijama. U prvom poluvremenu to što smo radili je bilo dobro, a posle smo im dozvolili mnogo lakih poena i to je na kraju bio ključ.

Upitan je da da savet i košarkašima Srbije pred meč sa Kanadom.

- Nema mnogo saveta, ali sigurno su gledali utakmicu i videli gde najviše preti od strane Kanade.

Koliko je Dončića isprovocirao Bruks, koji ga je čuvao sve vreme i da li možda spremaju sličnu taktiku i za čuvanje Bogdanovića?

- To ne znam, kakav je čovek, prljav, to im je bio cilj, sudije nisu reagovale, jer mi je bilo čudno, kad smo mi išli u kontakt odmah su svirali, kad su oni išli, nisu.  Luka je bio van sebe, bavimo se previše sudijama, ali je teško kad te udaraju stalno, isprovociraš se i onda na kraju dve tehničke i morao je da izađe. Ne znam gde nađe ovakve sudije. Ali i pored svega mogli smo da igramo bolje, i pored toga što su sudije radile igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Ali nisu sve krive sudije - zaključio je Dragić.

(Telegraf.rs)

Video: Jaka Blažič otkrio zašto je isključen Dončić i dao savet Orlovima: Ovo treba da rade protiv Kanade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    6. septembar 2023 | 18:10

    Zato ih mi cepamo🇷🇸

  • Don

    6. septembar 2023 | 19:49

    Gledam bas nesto. Zamislite kakvu bi timcinu imala Jugoslavija sad. Pogledajte ko bi sve igrao, pa niko nam ravan ne bi bio.

  • Vitez Koja

    6. septembar 2023 | 20:48

    Pa zbog sukoba FIBA i ULEB sve valjane sudije koje sude u Evroligi, ne mogu suditi na FIBA takmičenjima, tako da ostaje neka druga treća liga sudija, ali tako je kako je.Za nas bi trebalo da bude dobro što je skrenuta pažnja na taj problem subjektivnog suđenja, pa ćemo videti kako će biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA