≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Kanade najavio duel sa Srbijom, pa se prisetio: "Bio sam mali kad je Pešić osvojio prvu Evroligu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak, nije sve bilo tako jednostavno za Kanađane, s obzirom na to da su Slovenci pružili ozbiljan otpor, ali su sudije malo pogurale Kanadu isključenjem Luke Dončića

  • 1
Đordi Fernandez Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se u polufinale Mundobasketa, pobedom nad selekcijom Slovenije sa 100:89.

Ipak, nije sve bilo tako jednostavno za Kanađane, s obzirom na to da su Slovenci pružili ozbiljan otpor, ali su sudije malo "pogurale" Kanadu isključenjem Luke Dončića.

Ipak, zadovoljan je bio selektor Kanade Đordi Fernandez, koji je izneo utisk nakon važne pobede njegovog tima.

- Svaka čast momcima, upravo su ispisali istoriju. Kanada se plasirala u polufinale, svaka čast njima, zemlji, savezu. Ovo je bila borba koju smo izveli na visokom nivou. Važno je završiti posao. 40 minuta smo igrali dobro - počeo je Fernandez.

Na interesantan način je selektor Kanade prokomentarisao meč sa Srbijom.

- Veoma su dobar tim koji vodi jedan od najboljih trenera u Evropi. Kada sam bio mali, on je osvojio prvu Evroligu sa Barselonom. Znate, sjajan su tim, imaju mnogo iskustva sa FIBA košarkom, što nama fali. To iskustvo sakupljamo svakog dana. Pokušaćemo da budemo bolji iz meča u meč. Kada budemo igrali protiv Srbije, bićemo bolji nego danas.

Komentarisao je potom svoje igrače, počevši od Dilona Bruksa.

- Pod broj jedan, mora da bude drugačiji na terenu, da bude malo smireniji. Mislim da je drugi najbolji odbrambeni igrač posle Dorta. Danas je pokazao defanzivnu kliniku. Ako ne mislite tako, onda ne volite košarku.

I RJ Beret je odigrao dobar meč...

- Veoma sam ponosan na Bereta. Kada sam sastavio ovaj tim, sedam je njih bilo iz NBA lige, svi igraju na visokom nivou. Svi imaju svoj posao, ulogu. Postižete dosta poena, ali imate različite poslove. A danas sam ponosan kako je RJ trčao, hvatao lopte, sa Šejom je vodio u defanzivnim skokovima. To pomaže timu da krene u kontru. Uradio je posao, zato smo i pobedili.

Ipak, centralna figura bio je Šej Gildžus Aleksander

- Sjajno je, to uvek kažem. Svi vide poene Šeja. On je stvarno dobar. Ali vodio je tim i u skokovima. Imao je samo jednu izgubljenu loptu. Dominirao je kao plejmejker, završavao je napade, hvatao skokove... Time sam impresioniran. Ali nije to samo Šej, svi imaju posao u ovom timu. RJ, Keli, kao i ostalih dana, ovaj tim je neuništiv - podvukao je Fernandez.

(Telegraf.rs)

Video: Srbija je zaslužila da igra polufinale: Bićemo spremni za njih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA