Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikola Milutinov govorio o Bogdanu, slavlju, pa pomenuo Novaka Đokovića: " Dao nam je podršku..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Hvala svima koji nas prate i koji nam pružaju podršku"

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije je pobedom protiv Litvanije rezultatom 87:68 izborila plasman u polufinale Mundobasketa,  ali i plasman na Olimpijadu u Parizu naredne godine. Rival Orlova u borbi za finale biće selekcija Kanade. O ovom meču, ali i o podršci Novaka Đokovića, Bogdanu Bogdanoviću, atmosferi, govorio je centar reprezentacije Srbije, Nikola Milutinov.

Naša reprezentacija je nakon Litvanije imala prostora za odmor i pripremu narednog meča.

- Prvi put smo imali malo veću pauzu između dve utakmice. Stvarno nam je značilo za neku rehabilitaxiju i ulazimo sutra sa mnogo više energije - započeo je Nikola Milutinov svoje izlaganje.

Orlove očekuje utakmica sa selekcijom Kanade, koja je na ovom Mundobasketu mnogo pokazala.

- Dosta zahtevna utakmica nas očekuje. Igraju dosta fizički jako, u tranziciji su stvarno neverovatni, to sve treba zaustaviti i odigrati još bolje nego što smo odigrali prethodnu utakmicu - nastavio je Milutinov.

Kanada se u polufinale plasira posle pobede nad Slovenijom, a Luka Dončić je na tom meču zaradio dve tehničke greške, zbog čega je morao da napusti parket.

- Spremni smo i znamo da će sigurno probati isto i na Bogdanu. Moramo da odgovorimo na to, da pomognemo njemu i da svi igrači odgovore njihovoj agresivnosti - rekao je odlični centar.

KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Srbija je plasmanom u polufinale uradila još jednu odličnu stvar - izborene su Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

- To nam je bio primarni cilj pre nego što smo došli ovde i ostvarili smo to. Sigurno sutra nećemo ući u utakmicu kao da je prijateljska, želja nam je da osvojimo medalju i nadam se da ćemo to ostvariti - istakao je Nikola Milutinov.

Utakmica sa Litvanijom je arhivirana i sada naš tim očekuje najvažnija utakmica na prvenstvu.

- Dogovorili smo se da slavimo samo to veče, bili smo svi zajedno kao i u prethodnom periodu, pričali smo... Odmah posle utakmice sa Litvanijom smo se dogovorili da imamo samo to veče za slavlje i da se onda spremamo za narednu utakmicu - naglasio je košarkaš Olimpijakosa.

Istakao je i da će on i saigrači morati da rasterete Bogdana, te da će i drugi morati da preuzimaju odgovornost.

- Moramo da pomognemo Bogdanu da on ima više prostora da igra, da neki drugi igrači preuzimaju odgovornost - nastavlja Milutinov.

I pored činjenice da se takmiči na US openu, najbolji srpski teniser, Novak Đoković, poslao je poruke podrške košarkašima, a povređenom Boriši Simaniću poželeo brz oporavak.

- Hvala ne samo njemu, hvala svima koji nas prate i koji nam pružaju podršku i nadam se da ćemo vas obradovati - istakao je centar Orlova.

Prošle godine je Novak bio sa reprezentacijom i udelio im par korisnih saveta, međutim, na prethodnom takmičenju se nismo baš proslavili.

- Dao nam je podršku, nadam se da ćemo ove godine obradovati ne samo njega, jer prošla godina nije bila onakva kakvu smo želeli - nastavio je odlični centar.

Imao je Milutinov i poruku za Novaka.

- Daćemo sve od sebe - rekao je Milutinov.

Protiv Kanade nas očekuje izuzetno teška utakmica. Ova selekcija igra raznovrsno u napadu i utisak je da su u dosadašnjem toku Mundobasketa najviše pokazali.

- Radili smo skauting za sve, spremni smo na to. Ja sam fizički i psihički spreman na sve - podvukao je centar Srbije.

Slovenija je u četvrtfinalnom meču poražena upravo od Kanade, a njeni igrači često su tokom meča ulazili u raspravu sa sudijom, dok je Luka Dončić isključen sa meča nakon dve tehničke greške.

- Mislim da mi nećemo ući u taj "treš-tok", samo smo usredsređeni na nas i na našu igru - završio je Nikola Milutinov.

Podsetimo, naša selekcija protiv Kanade igra u petak od 10.45 časova.

Video: Kari pozvao igrače: Ajmo, gotovo, idemo, ali su hteli još

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA