Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar Amerikanaca oduševljen Bogdanom Bogdanovićem: "Volim kako Bogi igra, odličan je"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selekcija SAD igraće sa ekipom Nemačke u polufinalu Mundobasketa

  • 0
Bobi Portis Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država sastaje se sa selekcijom Nemačke od 20.40 u polufinalu Svetskog prvenstva u košarci

Pred ovaj duel selekcija SAD-a održala je trening na kojem su bili i predstavnici srpskih medija, a među njima i ekipa Telegrafa.

Tako, imali smo priliku da porazgovaramo sa selektorom Kerom, kao i košarkašima, a jedan od njih bio je i centar i najiskusniji član američkog sastava, Bobi Portis. Pred meč sa Nemačkom, kao najveću opasnost u polufinalu vidi Denisa Šrudera.

- Odličan igrač, igra čvrsto i veoma je brz. Kreće se oko blokova, ali mi moramo da budemo dobri u odbrani i da ga što manje fauliramo. Bićemo glasni i agresivni, Šruder će često igrati pik en rol, mi moramo da komuniciramo u tim situacijama.

Direktan protivnik Bobiju Portisu biće Moric Vagner.

- Još jedan odličan igrač. Ponavljam imaju dosta dobrih igrača u sastavu, osam ili devet igrača mogu da utiču na tok igre. Ne vrti se sve oko jedne osobe. Moramo da menjamo odbranu i napad tokom utakmice.

U drugom polufinalu igraće još jedan NBA igrač, Bogdan Bogdanović. Na pitanje Telegrafa, o Bogiju, Portis je imao samo reči hvale.

- Igramo četiri puta godišnje. Odlično šutira, opasan je sa poludistance. Volim Bogija kako igra, on je odličan igrač.

A Srbija?

- Nisam u potpunosti pratio mečeve. Mi smo izgubili od Litvanije, a oni su pobedili, a Bogi je radio ono što ume - istakao je Portis.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji igrač Kanade odgovorio na pitanje ko je najbolji igrač Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA