≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako su Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić savladali NBA superzvezde?!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija je u FINALU Mundobasketa!

  • 2
aleksa avramović srbija mundobasket 2023 Foto: FIBA.com

Prognozirali su da Srbija nije ni u 10 favorita, pa su se prepravili da neće proći četvrtfinale, pa su dali sve protiv Srbije u polufinalu, ali nisu bili svesni jedne stvari...

"Boj ne bije oružje, već boj bije srce u junaka- opisao je Petar Petrović Njegoš, a mi smo to videli na terenima u Manili.

Niko nije verovao u njih, te fali Jokić, te fali Micić, Teodosić, ovaj - onaj, ali zaboravili smo da uspešan tim nije skup dobrih pojedinaca, nego onih što su spremni da "izginu" jedni za druge.

Energija naše reprezentacije je ono što je bilo nemoguće nadmašiti u ovom meču, Aleksa Avramović sa svojim defanzivnim doprinosom tokom celog prvenstva.

Pravi dar mar na terenu, "maltretira" protivnike svojom odbranom, ulazi im u noge i nestvarnom energijom guši svakog protivničkog organizatora igre.

Ne sme se zaboraviti ni Ognjen Dobrić, koji nije fokus odbrane, ali uvek je spreman da neočekivano utrpa sa strane ogroman broj poena.

Sve njegove kretnje od lopte, u saradnji sa Jovićem su fantazija, neprekidiva priča i neraskidiva veza.

Ne sme se zaboraviti ni doprinos ostalih igrača, Minutinova, Davidovca, Bogdana, Gudurića, Nikole Jovića, Petruševa, Vanje Marinkovića. I naravno ne sme se zaboraviti Boriša Simanić.

Ide se u finale, potpuno zasluženo. Selektor Svetislav Pešić je sa svojim stručnim štabom napravio istorijski rezultat, kada se to najmanje očekivalo. Utakmica je pripremljena gotovo savršeno, protivnik je nateran da se oslanja isključivo na individualni kvalitet, a Fernandez je u nemoći u drugom poluvremenu morao da iskače iz dogovora i ubacuje Edeja kako bi pokušao da nađe dobitnu kombinaciju.

Ali, džabe. Ovaj tim se bori! Znaju zašto i znaju za koga. A sada idu u finale. Srbija je u finalu Mundobasketa! Sa srećom momci!

(Telegraf.rs)

Video: Najpoznatiji kanadski navijač ugledao Srbe, zajedno sa njim ušli u dvoranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    8. septembar 2023 | 13:26

    Boj ne bije ljuto oružje, već boj bije srce u junaka. Svaka vam čast. Što kaže Davidovac, možda nemamo najbolje pojedince ali smo sigurno najbolji tim, i to je 100% tačno.

  • DD

    8. septembar 2023 | 17:45

    Ovaj Dobric ima velika…. za velike utakmice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA