Vreme čitanja: oko 2 min.

Milutinov nakon prolaska u finale Mundobasketa otkrio za koga je tim igra: "Želimo da ga učinimo srećnim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Milutinov je nakon utakmice dao izjavu za domaće medije

  • 1
nikola milutinov mundobasket 2023 Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je polufinalni meč sa Kanadom i slavila rezultatom 95:86, Srbija je u velikom finalu.

Nikola Milutinov je nakon utakmice u tunelu za naše medije dao izjavu gde je pre svega komentarisao utakmicu.

- Osećaj je neverovatan. Večeras je verovatno bila najbolja utakmica na prvenstvu. Igrali smo bolje nego sa Litvanijom, to je bio jedini recept. Znali smo koliko su dobri i želim da čestitam svim igračima i trenerima na uspehu. Imali smo sreću što smo imali dan više da se oporavimo. Znali smo da je ovo najbitnija utakmica na prvenstvu, videlo se koliko želimo da dobijemu utakmicu i spremni smo da napravimo još jedan korak. Svi su bili na mestu sa glavama, znali smo šta treba da radimo. Nismo smeli da se opustimo jer oni lako preokrenu. Već smo se jednom opekli i nismo smeli to da dopustimo to da se ponovi. Znali smo da moramo agresivno, da ne možemo samo na tri poena. Da moramo da tražimo igru ka košu i da je to još jedan način da ih savladamo - rekao je Milutinov.

Dodao je da je za uspeh zaslužen i stručni štab i igrači.

- Skauting je odrađen fantastično, ali i igrači su morali da pruže ekstra napor. Neverovatni su, morate pružiti iznad svojih mogućnosti da bi ih savladali. Na ovakvim utakmicama svi moraju dati nešto i to se desilo. Sada svako zna svoju poziciju u timu i svako radi to najbolje što može i zato smo u finalu - dodao je centar srpske reprezentacije.

Istakao je i za koga su igrači igrali ovu utakmicu, da je Boriša Simanić bio veliki motiv.

- Želimo da ga učinimo srećnim, znamo kroz šta je prolazio. Mnogo je teško to. Nadam se da ćemo usrećiti njega i njegovu porodicu - zaključio je Milutinov.

U drugom polufinalu susreću se selekcija Nemačke i SAD, a meč se igra u 14 časova i 40 minuta. Prenos ćete moći da gledate na kanalu RTS1.

(Telegraf.rs)

Video: Evo šta je rekao kondicioni trener Kanade, nakon skandaloznog ponašanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branimir

    8. septembar 2023 | 23:34

    Svi treba da se ugledamo na košarkaše ,koji ginu jedan za drugog i podržavaju se nitko ne gleda iz kojeg je kluba ,a mi navijači nikako da se dozovemo pameti pa da navijamo za Srbiju ,već samo pišemo loše o igračima koji ne gira za klub koji volimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA