Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Kanade pronašao "krivca" za poraz od Srbije: "On je sjajan tip, odlično ih je spremio"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kanađani će u borbi za bronzu igrati sa poraženim iz meča SAD-Nemačka

  • 3
Đordi Fernandez Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Kanade rezultatom 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23). Srbija je plasmanom u finale obezbedila srebrnu medalju, a za zlato će se u nedelju boriti protiv pobednika drugog polufinala između SAD i Nemačke.

Sa druge strane, Kanađani će se boriti za bronzanu medalju. Selektor ove zemlje, Đordi Fernandez, bio je oduševljen igrom Srbije.

- Svaka čast Srbiji, zemlji, igračima, navijačima. Ponosan sam na svoje momke. Bili smo dobri ofanzivno, loši defanzivno. Nešto nije bilo dobro, nismo se dobro pripremili za meč. Oni rade svaki dan da budu bolji. Sledeći meč igraju za medalju. Znam da je ovo za sve emotivno. Ali znam da će oni uraditi sve da dođu do medalje - započeo je svoje izlaganje Fernandez.

Tokom razgovora napomenuo je da su faulovi značajno uticali na ritam igre.

- To je deo košarkaške igre. Imamo 12 igrača, pet na terenu, trojicu sudija. Sudije treba da sude, a mi da vodimo meč. Ja sam morao da odmorim te igrače, promenio sam plan. Dobio sam namerno tehničku, imao sam svoje razloge. Mislim da smo izgubili, a ostaviću suđenje kome to treba da sudi. Mislim da smo mi dobro odradili posao - nastavio je selektor Kanade.

Fernandez je napomenuo da njegova ekipa nema mnogo iskustva na ovakvim utakmicama.

- Svaki put kada vodite tim na ovakvom timu postajete bolji. Novi turnir u NBA će biti važan za nas. Važno je i ono što nosimo na našim bedrima. Nemamo mnogo iskustva sa ovakvim utakmicama. Ali ako nastavimo da radimo to što radimo, biće dobro. Novi momci dolaze, ugledaju se u njih, kako rade preko leta. Sada se treba vratiti i biti uzbuđen zbog te sledeće utakmice. Pre 10 minuta mi nije bilo ni do čega, ali sada sam već uzbuđen - izjavio je Fernandez.

Fernandez Foto: FIBA.com

Njegov tim je na ovoj utakmici postigao 86 poena, ali nije bio tako dobar ofanzivno.

- Znamo da su dobri fizički, ali i defanzivno. Mi smo dali 86 poena. Nismo bili dobri na drugoj strani. Treba da naučimo nešto. Ako to uradimo, bićemo dobri u narednom meču - otkrio je razloge poraza strateg Kanađana.

Tokom razgovora pohvalio je i našeg trenera, Svetislava Pešića.

- On je sjajan tip. Odlično ih je spremio. Nismo dobro čuvali bilo koga, zato smo izgubili. Preko puta nas je bio tim koji je bio odličan. Sa 86 poena možete da dobijete meč. Morate da idete na skok, tako gubite utakmice. Nije o Srbiji, nego o nama. Tako gledamo prema meču za bronzu - nastavio je Fernandez.

Rekao je i da je vrlo važno da se Kanađani vrate u zemlju sa osvojenom medaljom.

- To što smo program koji se tek gradi, koji ima dosta toga ispred sebe, sve to puno znači. Važno je vratiti se kući sa medaljom, to je veliki uspeh. Niko od ovih momaka nije bio u toj poziciji. Ako je osvojimo, znamo zbog čega smo došli. Hoćemo da odemo sa turnira tako što ćemo da nastavimo da budemo gladni - završio je selektor Kanade.

Video: Pešić velikim rečima o Srbiji: "Smiren sam, znam da su moji igrači spremni za finale"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    8. septembar 2023 | 15:23

    Kakva kukumavka Pa On i ne priznaje da smo bolji E zato neće ni do bronze, Bog sve kazni

  • Željko

    8. septembar 2023 | 19:55

    A ovog Šaija iz Kanade trenira i priprema naš Nemanja Ilić, porijeklom iz Doboja, Republika Srpska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA