Vreme čitanja: oko 2 min.

Čudna izjava selektora Nemačke o polufinalu između Srbije i Kanade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hvalio je Herbert ujedno i svoju ekipu zbog velikog rezultata

  • 12
Gordi Herbert Foto: AP/Tanjug

Selektor Nemačke Gordi Herbert dao je čudan odgovor kada je u pitanju košarkaška reprezentacija Srbije i polufinale koje su Orlovi igrali sa Kanadom.

Prema njegovim rečima, uošte nije znao da su Orlovi pobedili tu utakmicu (95:86) - što je, priznaćete, malo neočekivano.

- Pobedili su Kanadu, ok. Nisam imao ideju. Nisam gledao Srbiju da igram. Pešić mi je prijatelj, trener, jedan od najboljih na svetu. To je sve što mogu da kažem o njima za sada - rekao je Herbert koji se osvrnuo na utakmicu sa SAD:

- Ovo je posebna grupa. Bili smo zajedno kad je bilo teško. Imamo velike igrače. Još jedan meč. Uživaćemo večeras, pa se okrećemo nedelji. Pričali smo u svlačionici. Ovo je sjajna pobeda, ali nismo tamo gde hoćemo da budemo još. Oni hoće da idu do kraja. Dakle, još jedna do kraja… Sutra kada se probudimo, ne razmišljamo o ovome, spremamo se za nedelju.

- Ofanzivno smo dobri. Defanzivno ne. Dali smo previše lakih koševa, nekada to radi, nekada ne. Treba dati kredit igračima, da pokušaju da igraju malo bolje. Njima svaka čast. Pričali smo o trogodišnjem planu. Da se igrači posvete tome. Ovo je druga godina. Prošle su se pojavili, ove takođe. Imamo igrače koji su posvećeni, bore se jedni za druge. Posebna je ovo grupa sa posebnim igračima i još boljim ljudima. Ne želim da preuzimam zasluge, zasluge idu njima. 

KK Nemačka- USA, svetsko prvenstvo košarka Foto: FIBA

Pohvalio je i Andresa Obsta koji je bio najefikasniji igrač utakmice.

- Endi je jedan od najboljih šutera u FIBA. On daje prostor Šruderu i Franciju da šutiraju. Imao je veliki meč večeras. Mogao se videti njegov razvoj kroz prošli Evrobasket i Evroligu. Postao je dobar odbrambeni igrač.

Meča sa Amerima dotakao se i Franc Vagner koji je ubacio 22 poena.

- Ovo je specijalna grupa. Veliku stvar smo uradili ovde. Za mene je ovo drugi put, ali za većinu je to da su tu zajedno već godinama. Igraju tu. Mislim da smo rasli kao grupa kroz to. Imali smo dodatne igrače ove godine, ali znači što smo zajedno tu svaki put. Ovo je potvrda toga kako smo se osećali u Abu Dabiju. Čim smo se okupili, znali smo gde smo. Imali smo veliki cilj. Od prvog dana smo verovali, da smo specijalna grupa i pravi tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. septembar 2023 | 18:14

    Herberte, nadam se da ces na dobro gledati u finalu, jer ces imati sta da vidis, nemoj posle da kazes da si neobavesten.

  • Vodolijax

    8. septembar 2023 | 17:44

    E pa pošto nije obavešten u nedelju ćemo ga obavestiti sa najvišeg postolja.......

  • Цоа

    8. septembar 2023 | 17:55

    Научиће он песмицу врло брзо

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA