≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatne emocije: Prekinuta utakmica Slovenije i Italije, svi ušli na teren da se oproste od legende

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika karijera je bila iza ovog čoveka

  • 0
Luiđi Datome Foto: FIBA

Košarkaške reprezentacije Italije i Slovenije su odigrale jedan od najnevažnijih mečeva na Mundobasketu, pošto su morali da odrede ko će završiti na sedmom mestu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu čija se završnica igra na Filipinima. Pobedu je odnela selekcija Slovenije, međutim, to i nije ono najvažnije.

Slovenci su slavili sa 89:85, ali, ovaj meč je važan zbog toga što je to bila i poslednja košarkaška utakmica u igračkoj karijeri prave legende Azura - Luiđija Datomea.

Iskusni košarkaš je pred sam šampionat rekao da se na turniru oprašta od reprezentacije, ali i igračke karijere, pošto je ovog letao i bez kluba, kada mu je istekao ugovor sa ekipom Olimpije iz Milana u kojoj je nsatupao prethodne godine.

Zbog toga, odlučio je Datome da kaže zbogom nakon Mundobasketa i da tako stavi tačku na 20-godišnju košarkašku karijeru, tokom koje je uspeo da osvoji i dosta velik broj trofeja. Najvredniji sigurno jeste onaj sa Fenerbahčeom, kada je 2017. godine pokorio Evroligu.

Tokom svog oproštaja, Datome nije mogao da zadrži suze, a ni njegovi saigrači nisu bili baš ravnodušni, kao ni navijači koji su se pronašli u Areni ovog ddana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA