≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procurila Fejsbuk objava Alekse Avramovića: Otkrivamo koje je značenje poruke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaši Srbije su na pragu istorijskog rezultata

  • 2
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale gde će na megdan otići selekciji Nemačke, koja takođe ima priliku da napravi najbolji rezultat njihove košarke.

Novi heroj naših navijača od početka eliminacionih utakmica je plejmejker Srbije Aleksa Avramović. On je nesumnjivo jedan od najzaslužniji za uspeh reprezentacije zbog svoje neumorne odbrane na najboljim protivničkim igračima.

Međutim, procirela je njegova Fejsbuk objava koja datira iz 8. septembra 2010. godine, koja je iz današnjeg ugla gledanja posebno zanimljiva.

- Ako hoće više, moraju da pošalju bolje igrače! - napisao je Aleksa na svom nalogu.

Ova objava je interesantna pogotovo zbog samog datuma kada je nastala, pa na osnovu toga možemo zaključiti i povod. Naime, 8. septembra 2010. godine odigrana je četvrtfinalna utakmica između Srbije i Španije kada je naš tim slavio rezultatom 92:89.

Ta utakmica je naširoko poznata po, sada već antologijskom potezu Teodosića koji je u završnici uz zvuk sirene pogodio trojku preko Horhe Garbahose.

Aleksa je verovatno ovom izjavom želeo da kaže da moraju imati bolji tim ako žele da savladaju Srbiju, međutim danas imamo drugu situaciju - Srbija je na prvenstvo sveta otišlja bez najbolje petorke, a opet su uspeli da se plasiraju u finale.

Avramović je u trenutku ove objave imao 15 godina i verovatno nije imao pojma u kakvog će košarkaša izrasti, a danas ima svako pravo da bude ponosan na svoju karijeru.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić velikim rečima o Srbiji: "Smiren sam, znam da su moji igrači spremni za finale"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peđa

    9. septembar 2023 | 14:49

    Ko to kaže da je Srbija otišla bez najbolje petorke? Zar ovi momci svojim znanjem, srcem i posebno drugarstvom nisu dokazali da su trenutno najbolje što imamo? Dakle mnogo smo loš narod kada ni uspehe ne umemo da cenimo.

  • Ccc

    9. septembar 2023 | 16:33

    Sada je ovo najbolja petotka jer na svijetu bolje nema samo sto vi zalite pojedine koji ce otici na smetliste istorije kao izdajnici svoje 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA