Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić emotivno objasnio šta za njega znači ovo finale Mundobasketa: "Nemcima sam dao više od zlata"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odrađen je trening reprezentacije Srbije dan pred finale Mundobasketa gde je selektor iskoristio priliku da najavi utakmicu

  • 0
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Košarkaše Srbije čeka finale Mundobasketa gde će snage odmeriti sa selekcijom Nemačke, a mi smo bili na treningu reprezentacije dan ranije gde je Pešić dao izjavu za naše medije.

- Nemcima sam doneo više od zlata. I sebi sam doneo isto, tamo sam postao pravi trener. Nemačka košarka je pomogla meni da mogu svoj talenat da prenesem u neko iskustvo i kvalitet. Ja sam emotivno vezan za ovu ekipu, iz dana u dan se sve bolje poznajemo. Znate kako, ne bih govorio o profesionalnom odnosu i koliko ova ekipa i koliko ovi momci imaju potrebu da međusobno sarađuju i imaju očekivanja od mene, a ja idem u tom pravcu - jasan je bio Svetislav Pešić.

Svetislav Pešić je dugi niz godina vodio Nemačku reprezentaciju i sa njom osvojio Evrobasket. Postavio je temelje Nemačke košarke, a kasnije je i po drugi put vodio njihov nacionalni tim. Stvorio je Albu kakvu danas znamo, uveo ih u Evroligu i napravio da budu standardni Evroligaš.

Utakmica će se odigrati 10. septembra sa početkom od 14 časova i 30 minuta, a prenos će biti na kanalu RTS 1.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić velikim rečima o Srbiji: "Smiren sam, znam da su moji igrači spremni za finale"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA