Vreme čitanja: oko 1 min.

Vanja Marinković prozvao FIBA posle finala Mundobasketa: "Možda treba da je prave opet..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasan je bio srpski reprezentativac

  • 6
Vanja Marinković Foto: Telegraf

Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na ovogodišnjem Mundobasketu, nakon što su u neizvesnom finalu, poraženi od Nemačke sa 83:77.

Igrali su Orlovi, dali su sve od sebe, ali su Nemci, uz pomoć sudija na kraju uspeli da prelome u svoju korist.

Mnogi su sumnjali u reprezentaciju pre Mundobasketa, a među njima je bila i FIBA, koja na listi favorita za medalju Srbiju nije svrstala ni u prvih 10. U izjavi za "SportKlub", toga se dotakao i Vanja Marinković.

- Da nam je neko 26. jula rekao da ćemo biti na Olimpijskim igrama bez kvalifikacionog turnira i da ćemo nositi medalju oko vrata, ne bi mu verovali. Baš je velika stvar. Bila je i ona FIBA lista, gde Srbija nije bila ni u TOP 20. Možda bi trebali da je naprave opet. Trebali bi sigurno da je prave opet, a sigurno će je i praviti - rekao je Marinković.

(Telegraf.rs)

Video: Vanja Marinković: Možemo da žalimo, ali svakako ovo je veliki uspeh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    10. septembar 2023 | 20:19

    U pravu je covek, sudije pomogle Nemce da osvoje titulu najboljih u svetu.

  • Koler

    10. septembar 2023 | 21:36

    Nisu ove sudije delegirane slučajno.

  • Zoja Ana

    11. septembar 2023 | 08:56

    Ljudi, budimo realni, naši momci su bili pogubljeni u finalu. Da su igrali kao na prethodnim utakmicama, Nemci ne bi mogli da nam privire. Bili smo loši u napadu, loši u odbrani, pravili silne faulove, gubili lopte... Već od prvog minuta se videlo da utakmica neće ići u pravom smeru. Možda je pritisak finala bio preveliki za ovu ekipu. Svaka čast našim momcima na svemu što su uradili u Manili. Fenomenalan uspeh! Bravo! Čestitke na velikoj srebrnoj medalji! Hajde da budemo gospoda i da ne nipodaštavamo uspeh naše reprezentacije time što ćemo kukati za neosvojenim zlatom i kriviti sudije za to. Realno, na ovoj utakmici je pobedio tim koji je bolje odigrao tu utakmicu. To je sport. A našim momcima iskrene čestitke na fenomenalnom uspehu! Hajde da uživamo u tome što su momci, koje smo ispratili na svetsko prvenstvo bez ikakvih očekivanja - drugi na svetu. Malo li je ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA