Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni Pešić, ni Herbert: Evo ko je najbolji selektor na ovogodišnjem Mundobasketu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Letonije je zaslužio ovo priznanje

  • 3
Luka Banki, Letonija Foto: FIBA

Ovogodišnje zdanje Mundobasketa se završilo tako što je Nemačka osvojila zlatnu medalju, dok je Srbija morala da završi sa srebrom. Ipak, bez obzira na to, ni selektor Orlova, ni selektora Pancera nisu osvojili nagradu za selektora turnira.

To laskavo priznanje pripalo je selektoru Letonije, Luki Bankiju, koji je sa svojom ekipom uspeo da napravi ogroman rezultat.

Letonija je u grupi izbacila Francusku sa turnira, a potom je u drugoj fazi uspeo da svojim porazom izbaci i Španiju.

Bio je na korak i od dobrog rezultata protiv Nemaca, ali nije uspeo. Na kraju, Luka Bankija je sa svojom reprezentacijom osvojio 5. mesto pobedama protiv Letonije i Italije, čime je i sam Italijan zaslužio ovo laskavo priznanje.

(Telegraf.rs)

Video: Milutinov: Srebro je veliki uspeh, jer niko nije verovao u nas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    10. septembar 2023 | 19:06

    Neznam da li je ovo normalno.

  • NekoKo

    10. septembar 2023 | 20:29

    Objektivno jeste tako, mada da bi se postao prvak sveta potrebno je i da selektor odradi vanserijski posao, tako da je i Herbert apsolutno zaslužio to priznanje. Takođe, Letonija koja je po igračima značajno slabija, je bila na korak od pobede nad Nemačkom i tu utakmicu je taktički odigrala maestralno. Najviše su namučili Nemce. Nemci su sve pobedili i apsolutno nema dileme da su najbolja ekipa, ali ko je zaista na ovom turniru po kvalitetu drugi, treći, žetvrti, peti ...Pitanje je. To naš savez i selektor zbog budućih takmičenja treba dobro da izbistre i podvuku crtu...Želimo li neko zlato na velikom takmičenju, moramo da dođemo u fulu i maksimalno spremni, sa selektorom koji je u ovoj košarkaškoj eri osvajao najveće titule.

  • najbolji nije

    10. septembar 2023 | 19:14

    onaj koji je osvojio zlato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA