≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić poručio košarkašima da želi zlato na Olimpijskim igrama, "pecnuo" Lebrona Džejmsa i Amerikance

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik se zahvalio košarkašima što su ujedinili naciju kao retko ko

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je svečani prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Orlovi su odigrali neverovatan turnir, uprkos mnogim nedaćama, a na kraju su i pored svih pehova i povreda igrali finale, gde su poraženi od Nemačke sa 83:77.

Ranije tokom dana Vlada Srbije je donela odluku da svaki igrač pojedinačno i selektor Svetislav Pešić dobiju nagradu od 25.000 evra.

Pratite uživo prijem košarkaša kod predsednika Aleksandra Vučića, nakon čega će im biti priređen doček na popularnom "balkonu" ispred Skupštine grada.

Predsednik se zahvalio košarkašima i istakao da su ujedinili naciju kao retko ko, a najavio je i zlato na Olimpijskim igrama.

- Pokazali su šampionsko srce, šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću. Koliko su ovi momci uspeli da ujedine celu zemlju. Ajrudin Redžov, bošnjak iz Sjenice je ponudio bubreg Simaniću. Ja sam im rekao, svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, nikad nisam video toliko Zvezdinih navijača koji oduševljeno gledaju Aleksu, Bogdana, Vanju... ili partizanovci Dobrića, Davidovca...

-  Mi čekamo zlato u Parizu, ne srebro nego zlato. Vidim da Lebron Džejms okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobedimo. Mi ispunjavamo u hitnim rokovima sve naše obaveze. Hvala svim članovima tima, porodicama, ljudima u savezu, da vam čestitam i da vam se zahvalim i da vam kažem da vas cela Srbija voli. Do zlata u Parizu!

Svetislav Pešić:

- Hvala predsedniče, ono što vi niste videli, a mi jesmo, jeste da su se ovi momci pokidali. Ja bih više pričao o procesu, a vi biste voleli da pričate o rezultatima. Ovo mi je prilika da kažem da se baš ponosim igračima, hvala Gagi na svemu što je uradio, to je bio naporan put do ovog cilja koji smo ostvarili, a sada nas čekaju Olimpijske igre. Taj proces koji nas očekuje do Olimpijskih igara biće mnogo teži nego ovaj do odlaska na Mundobasket, jer su očekivanja još veća. Siguran sam da imamo dovoljno vremena, a što smo osetili u Manili, to je oduševljenje naših navijača, bili smo najglasniji, osetili smo narod odavde, to nam je dalo snagu. Putem medija i svega ostalog, osećamo podršku, druga motivacija nije potrebna. Neka država nastavi da nas pomaže kao do sada i to je dovoljno, a može i malo više.

Vučić se ponovo vratio i napomenuo da će svako ko osvoji zlato na Olimpijskim igrama dobiti 200.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Ludnica na dočeku: Navijači skandirali Aleksi, Bogdanu, košarkaši davali autograme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ObradMSlovac

    12. septembar 2023 | 19:04

    Srbijo budi ponosna na srebrne momke koji sijaju kao zlato.

  • Jelena

    12. septembar 2023 | 19:36

    Svaka čast našim momcima ostavili su srce na terenu. Uzeli medalju i ostali šampioni.

  • Jova

    12. septembar 2023 | 19:40

    Predsednik Vučić u potpunosti dao podršku košarkašima, pored moralne koja je najvažnija, obećao za osvajanje zlata na OI svakom košarkašu pojedinačno 200.000 evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA