≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolji sportisti sveta u restoranu u Beogradu: Da li je za stolom Đokovića i Jokića sklopljen dogovor za Ol?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dolazak najboljeg sportiste sveta i svih vremena, može presudno da utiče na to da najbolji košarkaš sveta igra u Parizu za reprezentaciju

  • 93
Nikola Jokić, Novak Đoković Foto: Privatna arhiva

Beograd je u utorak uveče bio centar sportskog sveta! Imali smo neverovatnu situaciju, da su se u jednom restoranu u srpskoj prestonici na istom mestu našli najbolji teniser sveta i svih vremena, najbolji košarkaš današnjice, najbolji basketaš sveta i drugi košarkaši koji su se okitili srebrnom medaljom na Mundobasketu.

Nakon velelepnog dočeka koji je upriličen košarkašima, Novaku Đokoviću i basketašima, usledila je i sjajna proslava u restoranu Ušće Nacionalna klasa, gde su za Orlove i Đokovića pevali Ceca, Saša Matić, Vlado Georgijev i Edita, a žurka je trajala do jutra.

Snimci sa žurke obišli su svet, a na slavlju se pojavio i Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta, koji je propustio obaveze reprezentacije ove godine zbog velike istrošenosti, pre svega mentalno, tokom NBA sezone.

Ali, njegov dolazak na žurku može da znači samo jedno, da je već počeo proces pravljenja tima za Olimpijske igre.

Orlovi su obezbedili Olimpijske igre u Parizu naredne godine osvajanjem drugog mesta na Mundobasketu, a tamo će nesumnjivo svi timovi biti u najjačem mogućem sastavu. Amerikanci su već najavili da Lebron Džejms okuplja "Drim tim" za "last dance", gde bi trebalo da budu najveće NBA zvezde - Kevin Durent, Stef Kari, Devin Buker, Entoni Dejvis i drugi.

Ali, Srbija sa ovakvim timskim duhom, ovakvom borbenošću i pojačana Nikolom Jokićem, Vasilijem Micićem, Nikolom Kalinićem, ali i igračima koji su bili povređeni poput Alekseja Pokuševskog... sigurno može da se izmeri sa Amerikancima i u najjačem sastavu.

To što je Jokić pozvan na proslavu, govori najbolje o timskom duhu unutar ekipe i da mu niko iz reprezentacije ne zamera što ovog leta nije bio deo nacionalnog tima i da imaju razumevanje za njega. To je i selektor Pešić više puta isticao u izjavama kada je dobijao pitanja o Pešiću.

Koliki je timski duh među ovom grupom pokazuje i to što su na proslavu pozvani i najmlađi, koji su ispali iz tima u poslednjem momentu, poput Nikole Topića, što pokazuje da se misli i na budućnost.

Nema sumnje da je i to što je Novak Đoković bio sa ekipom, a naročito to što su Novak i Jokić sedeli za istim stolom, uticalo dodatno i na najboljeg košarkaša sveta.

Kakav je samo govor održao Đoković, kakve je ovacije dobio, onako nešto će se prepričavati, a nema sumnje da će želeti nešto slično da ponovo doživi zajedno sa svim srpskim sportistima iz Pariza.

Najavio je Svetislav Pešić proces koji je dugotrajan kada je u pitanju Pariz 2024. A izgleda da je on počeo već ove istorijske noći kada su se krem svetskog, a našeg sporta skupio na istom mestu.

Zato i ne iznenađuje što je Pešić sa onako širokim osmehom nazdravljao uz šampanjac...

(Telegraf.rs)

Video: Jokić u transu i zagrljaju Milutinova prišao pevaču i zapevao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    13. septembar 2023 | 13:39

    Nije J. u rangu i istrajnosti Novaka i sta je Nole dao Srbiji ...pa i ja kao.neverni Toma imam lepe seci za Novaka i to samo sto je kada je bilo najtrze nikada se nije odrekao svog porekla i zemlje u kojon je rodjen Bravo Nole. Kao covek bravo ...a kao teniser dobijas novac ( kao i ovaj J.) ali i za to sve cestitike !!! Sve u svemu Nole.je i kao sportista i kao covek za divljenje. To je veeeeeeeelika razlika na ovoj slici!

  • Ratar

    13. septembar 2023 | 13:24

    Ne treba nam

  • Alexa

    13. septembar 2023 | 13:23

    Pao dogovor da konjušara ne vode na OI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA