Vreme čitanja: oko 2 min.

Nenad Stefanović podelio košarkašku javnost izjavom: "Prirodno je bilo da i oni budu na balkonu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor omladinskih košarkaša Srbije i trener FMP-a Nenad Stefanović govorio je o njegovom poslu i tome šta mora da se menja

  • 4
Nenad Stefanović Foto: fiba.basketball

Nenad Stefanović, selektor košarkaške reprezentacije Srbije ispod 18 godina, koja je osvojila zlatnu medalju na prethodnom prvenstvu govorio je u podkastu "Jao Mile" o tome kako bi dobro uticalo na te generacije, ali i naredne da su imali svoje mesto na balkonu.

- Da nešto mora da se uradi, ja mislim da mora. Da pomognemo tim momcima da imaju neki osećaj pripadnosti isto mislim da mora. Za tu našu generaciju U18, da je moglo još nešto da se napravi za te momke. U krajnjoj liniji, evo doček je sada, pa je li možda bilo prirodno da i oni budu gore. Ne stručni štab, ja pričam za igrače. Da izađu da ih pozdrave, koliko god ljudi da bude, zapitao bi se neko da li da se ne odazove sledeći put kada zna šta može da doživi - rekao je trener Stefanović.

Potom je objasnio kako izgleda proces pozivanja mladih momaka u nacionalni tim.

- Moramo o dosta stvari da vodimo računa u ovom poslu. Ja sam kao selektor svakog igrača sa spiska od 28 igrača okrenuo, bio sam na treninzima svih ekipa. Ja kao selektor ne mogu više od toga da uradim, to je moj maksimum. I da opipam svakoga da li hoće ili neće da igra - objašnjava trener FMP-a.

I dodaje kako je bitno da postoji mehanizam da se igrači privole da igraju za srpski nacionalni tim, kako ne bi birali druge reprezentacije.

- Neki su odmah rekli da neće, neki su imali dilemu iz Republike Srpske, pa da li bi za Bosnu ili Srbiju. Isto ok. Moramo mi da se potrudimo da se oni odazovu i moramo definitivno da napravimo neki mehanizam da ne možeš da otkažeš tek tako - zaključuje Stefanović.

Nenad Stefanović je, inače jedan od boraca za razvoj košarkaškog sistema u Srbiji i često je znao da skreće pažnju na probleme koji, naizgled nisu gorući, ali su veoma važni.

(Telegraf.rs)

Video: A video that will be watched for years: What Novak Djokovic said from the balcony

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    14. septembar 2023 | 00:11

    Ne prijatelju, izlaziš na balkon kad budes zlatan u seniorima, jer toj deci da izadju sada na balkon, bi bio kraj, jer sta znaci U 18, ok, respekt, al to nije ono sto mi zelimo, cekamo, klinci da se zadovolje sa tim za citav zivot, nee..uz dužno poštovanje, ali ne, ionako kuburimo sa svim problemima, otkazima , i ono kao "a bio sam ja na balkonu već" , pogrešno definitivno za moje pojmove.

  • Nenade ne progovaraj!

    14. septembar 2023 | 08:17

    On je jos jedan covicev potrcko!

  • Zagor

    14. septembar 2023 | 00:39

    Bravo trebali su biti i oni na balkonu zaslužili su.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA