Kako je Grobar napravio čuvenu pesmu o najopasnijoj grupi Delija: Izdato mi je naređenje, Velibor Dunjić stoji iza toga! (VIDEO)

Reper je odrastao u 21. bloku, kraju kojim vlada okorela grupa Delija, gde su njih klince stariji momci ''čeličili'' i slali po vodu, a u to vreme nastala je i njegova čuvena pesma

  • 18

Vukašin Jasnić, reper koji je poznatiji po svom umetničkom imenu Marlon Brutal, gostovao je u emisiji Balkan-info, gde je govorio o svom početku karijere, kada je pre 10 godina napravio pesmu o navijačima Crvene zvezde iz 21. i 25. bloka Novog Beograda.

>>> Kad Delije zadive predstavnike UEFA: Kad je zagrmelo sa severa uz koreografiju, morali su da izvade telefone i snime! (VIDEO)

I sam Marlon Brutal je odrastao u tom kraju, gde je jedno od najjačih uporišta Zvezdinih navijača, okupljenih oko dve grupe Delija, koje se posebno ističu nasiljem i brutalnošću - Hijene i Kenjare.

Printskrin: Youtube/ BALKAN INFO - Zvanični kanal

Upravo je o njima i snimio pesmu, koju odlikuje brutalnost, kakva važi i za same grupe, a Marlon je i opisao kako je napravio tu pesmu, iako je navijač Partizana privatno.

- Odrastao sam u 21. bloku, i snimio sam pesmu koja nije za FK Crvena zvezda, to je pesma za moju braću koji su navijači. Što se kaže, izdato mi je naređenje, bez da nešto krijem. Pokojni Velibor Dunjić stoji iza toga. Rekao mi je ''ti si naš reper iz bloka, ko će drugi da snimi ako ne ti''.

Foto: Marko Todorović

- Tako da sam snimio tu pesmu i drago mi je što sam je snimio - rekao je Marlon Brutal, koji nije hteo detaljnije da priča o odnosu sa pokojnim vođom Delija, koji je ubijen u maju 2014. godine.

- Prijatelj je možda gruba reč, ali malo je reći  da smo se poznavali - bilo je sve što je Marlon rekao o Dunjiću, a zatim je i bliže objasnio samu pesmu.

- Pesma je o grupama Kenjaj i Hijene. Kenjaj su stariji momci iz bloka koji su nas čeličili i slali po vodu i sve ostalo, i treba da je tako, pošto smo, koliko vidim danas, ispali normalniji od ovih koji jure pokemone, a niko ih nije slao po vodu.

Printskrin: Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

- Sve to je trebalo da se desi, vrlo malo stvari u životu se dešava slučajno. Uostalom, ta pesma me je uz Blok-Sajmište i još neke i probila. Došao sam u žižu tim pesmama koje su privukle pažnju tim nasiljem i desnom strujom što se kaže. Jer na kućnoj produkciji, pošto je ono produkcija kod mog drugara u sobi, gde kad se neko prodere napolju briše se strofa i snima se opet. Što kaže Škabo, nije bitna produkcija, bitna je energija koja dolazi iz zvučnika - opisao je reper početke svoje karijere, a pesmu poslušajte u videu ispod:

Iako je navijač Partizana, Marlon ističe da danas ne bi napravio pesmu o crno-belima. Ne zbog samog Partizana, već zbog toga što nije u skladu sa njegovim godinama da to radi danas.

- Ne znam da li bih nekad napravio pesmu za navijače Partizana, malo nezgodno pitanje. Pa ne bih, ne bih sad radio ni jednu takvu pesmu. Ne radi se tu o Partizanu, Radu, Zvezdi, OFK Beogradu, radi se o tome da ne mogu sad sad 27 godina da snimim takvu pesmu, sa 17 možeš, ali sada nije u skladu sa godinama, zato se i kaže "sve u svoje vreme" - zaključio je Marlon Brutal.

Pogledajte njegov intervju i deo kada priča o tome u priloženom videu od 2.37 do 6.06:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA