≫ 

Nacisti iz Lacija uradili neoprostivo i izazvali civilizacijski skandal: Klub odlučio da ih odvede u Aušvic! (FOTO) (VIDEO)

Navijači rimskog kluba izazvali su skandal koji je uzdrmao čitavu zemlju, a predsednik kluba Klaudio Lotito se nakon toga odlučio na neverovatan potez

  • 2
Foto: AP/Tanjug

Poznato je da su navijači Lacija fanovi fašističke i nacističke ideologije, koju često propagiraju i na tribini, ali njihov poslednji antisemitski potez zgrozio je čitavu Italiju i izazvao je veliku buru.

>>> Navijači Lacija skandirali Bufonu: Dok su ostali igrači Juventusa pobegli sa stadiona, Điđi je ponovo pokazao veličinu (VIDEO)

Naime, navijači Lacija su tokom utakmice protiv Kaljarija oblepili stadion nalepnicama u kojima je Ana Frank, jedna od najpoznatijih žrtava holokausta, obučena u dres Rome, gradskog rivala Lacijala.

Incident je izazvao buru ne samo na ''Čizmi'', već i u čitavoj Evropi, a reagovale su i gotovo sve političke stranke u Italiji, kao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, koji je rekao da ovakav potez predstavlja civilizacijsku sramotu.

Na ovaj skandal je reagovao i predsednik Lacija, Klaudio Lotito, koji je istakao da će ih ovo podstaknuti na drugačija razmišljanja i edukovanje mlađih navijača, kako bi se upoznali sa činjenicama holokausta i kako se niko ne bi igrao sa osećanjima žrtava, niti propagirao nacizam.

Želim da objavim da ćemo svake godine da šaljemo po 200 naših mladih navijača u Aušvic, kako bi se na licu mesta mogli edukovati o činjenicama koje nikada ne bi smele da budu zabpravljene - rekao je Lotito pred predstavnicima jevrejske zajednice u Rimu.

Tifozi Lacija su ekstremno desne orijentacije, propagiraju fašizam i nacizam na tribini, često slave salutirajući, što je i stari rimski pozdrav, ali i jedan od najčešćih gestova nacista, koji su posebno popularizovali Hitler i Musolini.

I neki od igrača Lacija su se ponosili kao fašisti, a najpoznatiji primer je Paulo Di Kanio, koji je golove slavio na taj način.

Inače, navijači Lacija su svojevremeno odali počast i Željku Ražnatoviću Arkanu. Nakon što je on ubijen 2000. godine, na tribini Lacijala je osvanuo transparent na kome je pisalo:

- Slava tigru Arkanu!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majas

    24. oktobar 2017 | 22:27

    Treba da ih stave u one iste uslove i muke koje su prosli jadni ljudi u tim logorima. Jedno nedelju dana... Mislim da ce posle toga mnogo drugacije da razmisljaju. Sto kaze u komentaru to su idioti...

  • Cika Velja

    24. oktobar 2017 | 22:12

    Nisu ovo nacisti...nesposobni su oni za tako nesto...oni samo idioti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA